Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η γκάφα! Έριξαν τορπίλη στην προβλήτα τους!

16.03.2014 | 00:57
Φρεγάτα του Βασιλικού πολεμικού ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας έριξε  καταλάθος τορπίλη  στην προβλήτα ναυπηγείου, όπως αποκαλύπτει η Βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Η Φρεγάτα HMS Argyll βρισκόταν σε άσκηση στο Plymouth, όταν η τορπίλη «διέφυγε απροσδόκητα». Πέρασε απο ενα φράκτη ασφαλείας στη ναυτική βάση του Devonport πριν χτυπήσει ένα κοντέινερ.(στην φωτογραφία η ναυτική βάση του Davenport την ημέρα του ατυχήματος)

Εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού δήλωσε ότι η τορπίλη δεν ηταν 'πραγματικη' (dummy torpedo) και δεν ηταν οπλισμένη.
Πρόσθεσε επίσης οτι υπήρξαν μόνο μικρές υλικές ζημιές στο τείχος ασφαλείας και κανείς δεν τραυματίστηκε στο συμβάν που έγινε την Τετάρτη το απόγευμα. Ωστόσο η άσκηση έχει ανασταλεί, ενώ διεξάγεται έρευνα για τους λόγους που μπορεί η τορπίλη να εκτοξέυθηκε.

Άλλές πηγές δήλωσαν στην εφημεριδα οτι "εαν η τορπίλη ηταν οπλισμένη τοτε η έκρηξη θα ηταν τεραστίων διαστάσεων και τώρα θα συζητούσαμε για μια μεγάλη απώλεια ζωών… κάποιος προφανώς πάτησε το κουμπί καταλάθος, το μεγάλο ερώτημα ειναι ποιός!"
Το HMS Argyll, κατασκευάστηκε στα τέλη του 1980, και είναι η μακροβιότερη φρεγάτα Τύπου 23 στο Βασιλικό Ναυτικό.Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει οτι υπήρχαν υποβρύχια στη ναυτική βάση του Devonport την στιγμή του ατυχήματος.

Η ναυτική βάση του Devonport ειναι η δεύτερη μεγαλύτερη ναυτική βάση στη δυτική Ευρώπη, και είναι μία από τις τρεις βάσεις του Βασιλικού Ναυτικού.
Η βάση, που βρισκεται σε εγκαταστάσεις 650 στρεμμάτων, είναι επίσης η μόνη βάση πυρηνικής επισκευής και ανεφοδιασμού του στρατού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Άγιος Βαλεντίνος: Μήνυμα αγάπης απο το Βασιλικό Ναυτικό!

ΒΙΝΤΕΟ. Τα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία που εχουν κατασκευαστεί ποτέ για το Αγγλικό Βασιλικό ΠΝ

Φρεγάτα του Βασιλικού Ναυτικού στην Καλαμάτα


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ