Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Γερμανία "ανοίγει" ευρωπαϊκό δρόμο στη Τουρκία

20.10.2013 | 18:24
Η Γερμανία πρόκειται να άρει την αντίθεση που εξέφρασε τον Ιούνιο σχετικά με το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ ύστερα από την βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το καλοκαίρι, σύμφωνα με μία πηγή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία στην ετήσια έκθεση προόδου των υποψηφίων προς ένταξη χωρών την περασμένη εβδομάδα παρότι ανέφερε ότι η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε υπερβολική βία για την αποκατάσταση της τάξης.Οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ πρόκειται να εξετάσουν στις 22 Οκτωβρίου την έκθεση της Κομισιόν στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ όπου και θα αποφασίσουν αν θα ανοίξει το κεφάλαιο της Περιφερειακής Πολιτικής για την Τουρκία.Πηγή που πρόσκειται στη γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι το Βερολίνο θα άρει την αντίθεσή του. Πηγές της ΕΕ έχουν δηλώσει ότι ενδεχομένως να αποφασίσουν την έναρξη νέου γύρου ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία στις αρχές Νοεμβρίου.

Στις 25 Ιουνίου το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων είχε συμφωνήσει κατ’ αρχήν στο άνοιγμα του εν λόγω κεφαλαίου, ωστόσο παρέπεμψε τη λήψη της τελικής απόφασης για το φθινόπωρο, ώστε να ληφθεί υπόψη η ετήσια έκθεση προόδου της Κομισιόν για την Τουρκία.

Την αναβολή της λήψης απόφασης είχαν ζητήσει η Γερμανία, η Αυστρία και η Ολλανδία εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη δυσφορία τους για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.
 

Διαβάστε ακόμη:


Μέτωπο Ελλήνων ευρωβουλευτών κατά Χρυσής Αυγής


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ