Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η IDE παρουσίασε την σουίτα υποστήριξης επιχειρήσεων ναυτικής αποτροπής MIO

25.06.2018 | 12:23
Η IDE (INTRACOM Defense Electronics) συμμετείχε στο 9ο ΝΑΤΟϊκο Ετήσιο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΑΠ (Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής) στην Κρήτη, με θέμα "Προώθηση της προοπτικής σταθερότητας μέσω της ναυτικής ασφάλειας: Επίτευξη βελτίωσης ικανοτήτων και επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας". Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν εκτενώς οι σύγχρονες προκλήσεις για την ασφάλεια στη θάλασσα και προτάθηκαν σχέδια για την αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων στο θαλάσσιο χώρο.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, η IDE παρουσίασε στο διεθνές ακροατήριο την σουίτα υποστήριξης επιχειρήσεων ναυτικής αποτροπής MIO (Maritime Interdiction Operations), μια λύση σχεδιασμένη πάνω σε επιχειρησιακές ανάγκες, η οποία βασίζεται στην πλατφόρμα λογισμικού Διοίκησης και Ελέγχου iDEFENDER και τα ευρυζωνικά συστήματα επικοινωνιών WiWAN της IDE. Η πλήρως ολοκληρωμένη σουίτα MIO είναι ένα τεχνολογικό εργαλείο, για την αποτελεσματικότερη διαχείριση και εκτέλεση επιχειρήσεων ασφάλειας στη ναυτιλία. Το σύστημα της IDE συνδυάζει άριστα τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό και έλεγχο των αποστολών με την ταχύτατη ανταπόκριση στο θαλάσσιο περιβάλλον, μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών, δεδομένων και εικόνας, σε πραγματικό χρόνο, σε όλα τα επίπεδα διοίκησης της αποστολής.

Η επιχειρησιακή αποτίμηση των ανωτέρω χαρακτηριστικών, επετεύχθη μέσω της πρακτικής άσκησης στο σύστημα της IDE των εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων του ΚΕΝΑΠ.

Σχετικά με την IDE

Η IDE, η εταιρία-ηγέτης στην Ελλάδα στην ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρονικών και συστημάτων επικοινωνιών στο χώρο της άμυνας και ασφάλειας, είναι θυγατρική της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας της Ελλάδας. Η IDE κατέχει μοναδική τεχνογνωσία στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής σε τακτικές επικοινωνίες, ασφάλεια πληροφοριών, συστήματα διοίκησης ελέγχου και επικοινωνιών (C3I), συστήματα επιτήρησης, αναγνώρισης και ασφάλειας, υβριδικά συστήματα ηλεκτρικής ισχύος, ηλεκτρονικά πυραυλικών συστημάτων και λογισμικό αμυντικών εφαρμογών.

Η εταιρία συμμετέχει επίσης σε διεθνή προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής όπως και σε διεθνείς συνεργασίες για την παραγωγή και εξαγωγή αμυντικού εξοπλισμού και περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του ΝΑΤΟ. Μεταξύ των πελατών και χρηστών προϊόντων της IDE είναι η Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ινδονησία, Ισπανία, Κύπρος, Λιθουανία, Λουξεμβούργο (NATO/NSPA), Σουηδία, Τσεχία και Φινλανδία.


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ