Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Η Κάλυμνος τιμά τους ήρωες των Ιμίων στις 23 Ιανουαρίου

18.01.2018 | 16:55
Η Κάλυμνος τιμά τους ήρωες των Ιμίων στις 23 Ιανουαρίου σύμφωνα με τη rodiaki.gr

Η Κάλυμνος, θα τιμήσει όπως κάθε χρόνο, με αρχιερατικό μνημόσυνο, την μνήμη των 3 ηρώων αξιωματικών του ΠΝ, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού που έχασαν τη ζωή του πριν 21 χρόνια, κατά την εκτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος προς την Πατρίδα την νύκτα της 30/31 Ιανουαρίου 1996 στην κρίση των Ιμίων.

Η Θεία Λειτουργία και η επιμνημόσυνη δέηση θα γίνει παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου. Εξάλου ο ΥΕΘΑ  από τότε που ανέλαβε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αφιερώνει στεφάνι στην μνήμη των ηρώων στα Ίμια κάθε χρόνο, όπως αναφέρει η rodiaki.gr.

Τα “Προεόρτια”

Σημειώνεται ότι χθες 17 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε νέο προκλητικό επεισόδιο στα Ίμια λίγες μόνο μέρες πριν από τη θλιβερή επέτειο του 1996.
Συγκεκριμένα, όπως έγραψε το onalert.gr επικίνδυνοι ελιγμοί σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής τύπου SG είχαν ως αποτέλεσμα να ακουμπήσει με την κανονιοφόρο Νικηφόρος που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή. Όπως γνωστοποιήθηκε δεν προκλήθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί.

Το περιστατικό αυτό ρίχνει “λάδι στη φωτιά” αφενός γιατί συνέβη λίγες μέρες πριν τη επέτειο των Ιμίων του 1996,  αφετέρου διότι σημειώθηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο και η συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη με τον επικεφαλή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Χουλουσί Ακάρ στην 178η σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής στην οποία για ακόμη μια φορά έθεσε το ζήτημα της παραβατικής συμπεριφοράς των Τούρκων στο Αιγαίο.

Βίντεο - ντοκουμέντο

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εγκληματική συμπεριφορά των γειτόνων αποτυπώθηκε και σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του Youtube, ενώ εξίσου αποκαλυπτικό είναι και το ντοκουμέντο από το περιστατικό όπως κινηματογραφήθηκε από την κανονιοφόρο "Νικηφόρος", που μελετάνε ακόμα οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.
  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ