Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η Καταγωγή των Αλβανών και οι Αρβανιτόφωνοι Έλληνες»

20.03.2014 | 00:11
Ένα τεράστιο επιστημονικό  κενό έρχεται να καλύψει  το βιβλίο του Δ. Ευαγγελίδη «Η Καταγωγή των Αλβανών και οι Αρβανιτόφωνοι Έλληνες»,που παρουσιάζεται απόψε στις 19.00 στο ξενοδοχείο Athens Gate.

Αν ανοίξει κανείς μια εγκυκλοπαίδεια και πάει στο λήμμα «Αλβανοί», δεν θα βρει επαρκή και διαφωτιστικά στοιχεία για την καταγωγή των Αλβανών. Το γεγονός αυτό αποτελεί αιτία άγνοιας και σύγχυσης γύρω από το ζήτημα της εθνογένεσης του Αλβανικού λαού, σε βαθμό που να υπάρχουν πολλές φωνές που να συγχέουν τους Αλβανούς και την Αλβανία του Καυκάσου, με τους Αλβανούς Σκιπετάρους της γειτονικής μας Αλβανίας, που, παρεμπιπτόντως, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση.
Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για το λήμμα «Αρβανίτες», όπου επίσης η τεκμηριωμένη επιστημονική γνώστη πολλές φορές είναι αναμεμειγμένη με αναπόδεικτες θεωρίες και αυθαίρετα άλματα, που μας απομακρύνουν από την αλήθεια και αποτελούν αιτία δημιουργίας σοβαρών παρεξηγήσεων.
Όλα αυτά τα ζητήματα μπαίνουν σε ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ τάξη, αφού τεκμηριώνονται και ταξινομούνται με έναν ομολογουμένως εξαντλητικό τρόπο στις 504 σελίδες και τις χιλιάδες υποσημειώσεις του βιβλίου του Δημήτρη Ευαγγελίδη «Η καταγωγή των Αλβανών και οι αρβανιτόφωνοι Έλληνες», που κυκλοφορείται από τις Εκδόσεις Ινφογνώμων.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ