Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η κεντροαριστερά "τα δόντια του διαβόλου" και ο Βενιζέλος - Γράφει ο Στέλιος Φενέκος

15.10.2013 | 02:31
Γράφει ο Στέλιος Φενέκος
Υποναύαρχος ε.α
Αντιπρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών

Για ‘’επανασύσταση της κεντρο-αριστεράς’’ διαβάσαμε σήμερα, από μία ανακοίνωση που υπογράφουν οι 58, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν υπογράψει μία πλειάδα τέτοιων ανακοινώσεων από πολιτικές πρωτοβουλίες που εκδηλώθηκαν και έσβησαν, στον χώρο της ‘’θολής ιδεολογικής ταυτότητας’’. Ναι είναι ένας ιδιαίτερος ιδεολογικός χώρος, που αναπτύχθηκε στα σημερινά πέτρινα χρόνια, γιατί υπήρξε μία περίοδος όπου αν πρόβαλες ιδεολογική ταυτότητα απ΄τα παλιά, σε έπαιρναν με τις πέτρες.

Η κεντροαριστερά λειτουργεί σήμερα μετά από μερικά χρόνια ως καταφύγιο αλλά και ως άλλοθι, ο απενοχοποιημένος χώρος των απανταχού γυρολόγων. ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Προοδευτικοί, Δυναμικοί Έλληνες, 75, 58…. και πάει λέγοντας. Είναι ο χώρος που δικαιούσαι να φανείς ‘’αντιμνημονιακός’’ αν χρειασθεί, όπως και ‘’μνημονιακός’’ αν κάτσει. Άνθρωποι και ιδεολογίες κυλάνε όπως η μπίλια της ρουλέτας: ‘’όπου κάτσει ‘’.

Έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε καταστατικά κείμενα, διακηρύξεις, διαπιστώσεις και από εκεί και πέρα τίποτε. Όλα εξαντλούνται σε μια δυο εμφανίζεις στις τηλεοράσεις και στην αρθρογραφία σε εφημερίδες και στα περιοδικά, εκεί που υπάρχουν φίλοι για να τους στηρίξουν.

Το μόνο κοινό αυτής της ομάδας είναι ο ευκαιριακός χαρακτήρας της.

Ο δε παμπόνηρος Βενιζέλος που υποθάλπει όλες αυτές τις κινήσεις, τι θα σκέφτεται;
‘’Οργάνωση δεν έχουν, λεφτά δεν βάζουν, για να δουλέψουν σκληρά στην οργάνωση δεν θα ιδρώσουν, για να δουλέψουν δημοκρατικά για παραγωγή θέσεων και πολιτικής δεν πρόκειται να τσαλακωθούν…….’’
‘’Ωραία λοιπόν, θα βγαίνουν για μένα στις τηλεοράσεις και στα κανάλια χωρίς να κουνήσω το δαχτυλάκι μου, θα μιλάνε για την ''ανασύσταση της κεντροαριστεράς'', κι εγώ μεγαλόψυχα θα τους επικροτώ, θα τους δώσω την πλατφόρμα οργάνωσης, των οργανωτικών δομών και του χρήματος που δεν έχουν καθώς και όλα τα χρειώδη, οπότε θα τους απορροφήσω μετά εύκολα, παραπλανώντας τον κόσμο για μια νέα, ελπιδοφόρα και άφθαρτη κίνηση’’.

Υπάρχει μία υπέροχη παροιμία κατάλληλη για την στιγμή αυτή: ‘’αν θέλεις να δεις πόσα δόντια έχει ο διάβολος κάνε τον να χαμογελάσει’’.

Ελπίζουμε να μην φθάσουμε στο σημείο αυτό που το μόνο που θα μας μείνει στο τέλος θα είναι το σαρδόνιο χαμόγελο του κ. Βενιζέλου!!!

Διαβάστε ακόμη:

6 τορπίλες κατά Βενιζέλου από το ΣΥΡΙΖΑ 

Μπλόκο στις εκλογές συμφώνησαν στη Νέα Υόρκη Βενιζέλος-Σαμαράς 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ