Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Η Κύπρος “απαντά” στις τουρκικές προκλήσεις

26.02.2018 | 17:06
Η Λευκωσία "απαντά" στις τουρκικές προκλήσεις με νέα Τριμερή με το Ισραήλ και την Ελλάδα αλλά και ενεργειακή συμφωνία με την Αίγυπτο.

Τόσο ο απερχόμενος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο οποίος αναλαμβάνει το Υπουργείο Εξωτερικών, όσο και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αναφερόμενοι στα τεκταινόμενα εντός της κυπριακής ΑΟΖ και τις εκεί τουρκικές προκλήσεις, πέρασαν αμφότεροι αισιόδοξα μηνύματα για τις επερχόμενες εξελίξεις.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, αναφέρθηκε στα τεκταινόμενα της ΑΟΖ και κυρίως για την επόμενη ημέρα της τουρκικής πειρατείας στην ΑΟΖ, με το επιβληθέν μπλόκο στο τεμάχιο "3" και το γεωτρύπανο Saipem12000, το οποίο μάλιστα απείλησε με βύθιση σκάφος του τουρκικού πολεμικού ναυτικού (TDK). Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως στις 8 Μαΐου θα διεξαχθεί και πάλι στη Λευκωσία νέα Τριμερής Κύπρου - Ισραήλ - Ελλάδος, συμπληρώνοντας πως οι ενεργειακοί σχεδιασμοί δεν ολοκληρώνονται με μια μόνο γεώτρηση, αλλά υπάρχουν κι άλλες γεωτρήσεις και διαδικασίες σε εξέλιξη, για τις οποίες θα υπάρξουν σύντομα αποτελέσματα και δηλώσεις.

Εκ παραλλήλου, σημαντικό γεγονός είναι η επιβεβαίωση εκ μέρους του κ. Χριστοδουλίδη ανακοίνωσης Αιγύπτιου υψηλόβαθμου αξιωματούχου, ο οποίος είπε ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι διαπραγματεύσεις Κύπρου - Αιγύπτου, για υποθαλάσσιο αγωγό, με τον κ. Χριστοδουλίδη να αναφέρει πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Περισσότερα στο newsit.com.cy

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ