Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

H κυβερνητική ομοβροντία μετά το αποτέλεσμα στα Σκόπια

20.10.2018 | 01:00
Πλήρης ικανοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση με τη λήξη της ψηφοφορίας στα Σκόπια, όπου η Βουλή ενέκρινε την πρόταση Ζάεφ.
Υπενθυμίζεται ότι το κοινοβούλιο στα Σκόπια ενέκρινε απόψε την πρόταση Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ για την έναρξη της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης, που θα ανοίξει το δρόμο για την αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας.

Η αποψινή πράξη είναι το πρώτο βήμα, ώστε η ΠΓΔΜ να προχωρήσει στην αλλαγή της ονομασίας της σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τζανακόπουλος: Για τα Βαλκάνια της ειρήνης

Άμεση σχεδόν ήταν η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, με tweet του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου. Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για την θέση σε ισχύ της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Συνεχίζουμε με περηφάνια για τα Βαλκάνια της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας, αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter o κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος μετά την έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων.


Παππάς: Προχωράμε! Χαρίτσης: Συγχαρητήρια στον Ζόραν Ζάεφ

Για σημαντικό θετικό βήμα κάνει λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης Νίκος Παππάς αναφερόμενος στην έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων στην ΠΓΔΜ.

Ο δρόμος για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι πλέον καθαρός επισημαίνει από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

“Πολύ θετική εξέλιξη για την ειρήνη, την ευημερία και την ανάπτυξη στα Βαλκάνια. Ο δρόμος για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι πλέον καθαρός. Συγχαρητήρια στον Ζόραν Ζάεφ και την κυβέρνησή του”, αναφέρει.

Κατρούγκαλος: Ψήφος στην σταθερότητα της περιοχής

Επιβεβαιώνεται η δυναμική της Συμφωνίας των Πρεσπών, προς όφελος και των δύο χωρών αλλά και της σταθερότητας στην περιοχή, αναφέρει με ανάρτησή στο twitter και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος έκανε retweet το tweet του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ