Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Η "κολεξιόν" του ΓΕΕΘΑ με τις στολές τα ειρωνικά χαμόγελα και η δυσαρέσκεια

01.03.2014 | 00:01
Το γιατί υπάρχει τέτοια εμμονή στο ΓΕΕΘΑ με τις στολές δεν μπορούμε να το απαντήσουμε με βεβαιότητα. Κάποιοι θέλουν να το συνδέσουν με την παρουσία του Αβραμόπουλου στο ΥΠΕΘΑ, αλλά αυτό δεν στέκει αφού οι “εμπνεύσεις” και οι ενδυματολογικές εκπλήξεις δεν σταμάτησαν ουτε την περίοδο που ο Αβραμόπουλος ήταν ΥΠΕΞ.

Οταν άρχισαν  εδώ και δύο χρόνια οι εμπνεύσεις και οι πειραματισμοί του ΓΕΕΘΑ με τις στολές του Στρατού Ξηράς έπεσαν τα πρώτα ειρωνικά χαμόγελα . Ιδιαίτερα όταν είδαμε εκείνες τις στολες με τις οποίες έξι Υπολοχαγοί απέδωσαν τιμές στον "ατακτούλη" Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολαντ  που επισκεπτόταν επίσημα την Ελλάδα σε συνδυασμό με τις παρόμοιες στολές των τμημάτων αποδόσεων τιμών . Μάλιστα δεν προέκυπτε από πουθενά ότι αυτές οι στολές αφορούσαν στην παράδοση του στρατεύματος.

Τα χαμόγελα τα διαδέχτηκε η  δυσαρέσκεια όταν νέα διαταγή υποχρεωσε  τους Αξιωματικούς του Στρατού να έχουν δερμάτινη μαύρη ζωνη με την Στολή 3 προκειμενου να τοποθετείται το ξίφος. Το αποτέλεσμα ήταν αντιαισθητικό και μάλιστα όταν οι Αξιωματικοί ήταν υποχρεωμένοι να περπατήσουν δημιουργούντα επιεικώς..γραφικές καταστάσεις. 
               

Το επιστέγασμα όλων αυτών των  εμπνεύσεων και πρακτικών  ήταν το  το «Μεταλιο Αντιεροπορικών Μονάδων»   γεγονός που προκάλεσε το ερώτημα "αν ο Αρχηγος ήταν του Τεχνικού θα δημιούργουσαμε Μετάλιο Τεχνικού" και  επιπροσθέτως η αλλαγη της σημαιας με τον θυρεο της Ελληνικης Δημοκρατιας στο μανικι  η οποία ήταν και αυτή  μια αλλαγή που όπως και να ΄χει κάποια χρήματα μας κόστισε.

Δυστυχώς  ολες αυτες οι επινοησεις φαίνεται ότι εφαρμόσθηκαν εξαιρετικά πρόχειρα μη συνοδευόμενες  απο προδιαγραφες και κυρίως εχουν οικονομική επιβαρυνση.Χωρίς λοιπόν προδιαγραφές οι προμηθευτές φτιάχνουν ότι αυτοί νομίζουν σωστό με αποτέλεσμα να επικρατεί «αλαλούμ» .  Πάντως δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι όπως διαμορφώνονται κάποιες στολές τώρα με μεγάλο αριθμό διαμνημονεύσεων (μεταλίων) κορδόνια και κορδέλες αρχίζουν να θυμίζουν στολές αφρικανών Στρατηγών.

Διαβάστε ακόμη:


Το τριώδιο στις ΕΔ! Απίστευτες ενδυματολογικές ...εμπνεύσεις

Έτσι πρέπει να είναι ένας Αρχηγός! Μια ιστορία που πρέπει να διαβάσουν οι 4 δικοί μας!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ