Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Η "κομμουνιστική τάση", οι απόστρατοι και η Χρυσή Αυγή

15.07.2013 | 00:01
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι εντυπωσιακό πόσο πολύ και πόσους πολλούς απόστρατους ενόχλησαν οι ανοησίες της ολιγομελούς “Κομμουνστικής Τάσης” του ΣΥΡΙΖΑ περί Ενόπλων Δυνάμεων. Αν τα μέλη της ήθελαν πράγματι να κάνουν αισθητή την παρουσία τους το κατάφεραν μέσω της οργής που προκάλεσαν και των χιλιάδων e mail που προωθήθηκαν προσπαθώντας να μας πείσουν ότι αυτές είναι οι θέσεις του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ.

Να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα :

•όσα υποστηρίζει η συγκεκριμένη ομάδα για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι κατά τη γνώμη μας επικίνδυνες ανοησίες.

•ο Τσίπρας είναι πρόεδρος του 74% πλέον στο κόμμα του και καλό είναι να επαναλάβει όσα έχει πει -κι εδώ στο Onalert- για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε να τα καταλάβουν και οι αγανακτισμένοι απόστρατοι.

Όμως δεν μπορούμε να μην ρωτήσουμε:

•οι ανησυχούντες για τις απόψεις μετρημένων στα δάχτυλα των δυο χεριών μελών της “Κομμουνιστικής Τάσης” δεν έχουν καμία απολύτως ανησυχία για την δραματική διείσδυση της Χρυσής Αυγής στις Ένοπλες Δυνάμεις;

•δεν ενοχλούνται καθόλου από την “εισβολή” μιας οργάνωσης που τα παλαιά και σημαντικά στελέχη τους αρνούνται να καταδικάσουν την συμπάθεια που είχαν στον ναζισμό;

•δεν έχουν ακούσει τίποτα οι αποστρατοι για την ανοιχτή προπαγάνδα που γίνεται εντός στρατιωτικών μονάδων από “νεοναζί” και προφανώς λάτρεις της Βέρμαχτ που ο ελληνικός στρατός πολέμησε με ηρωϊσμό;

•δεν ενοχλούνται από την διαρκή προσπάθεια να “αιμορραγήσουν” και πάλι τα τραύματα του παρελθόντος;

Δεν έχουν ακούσει τίποτα για όλα αυτά; Μερικοί βέβαια μπορεί να “λοξοκοιτάνε” προς την Χρυσή Αυγή ,γιατί μια θέση δημάρχου ακόμη και βουλευτή που λέει ο λόγος ...είναι μεγάλος πειρασμός.

Να καταδικάσουμε με όλη μας την δύναμη τις ανοησίες των τάσεων “κομμουνιστικών” και μη. Αλλά να καταδικάσουμε και κάθε προσπάθεια της ακροδεξιάς να “μολύνει” τις Ένοπλες Δυνάμεις που από την μεταπολίτευση και μετά έδωσαν μάχη -και την κέρδισαν- για να κερδίσουν την απόλυτη εμπιστοσύνη των πολιτων.

Ας αφήσουν λοιπόν τις υποκρισίες ορισμένοι απόστρατοι κι αν πράγματι έχουν ειλικρινείς προθέσεις και όχι κομματική αποστολή ας βγουν κι ας μιλήσουν ανοιχτά και δυνατά για όσους απειλούν τις Ένοπλες Δυνάμεις.

ΥΓ. Από την ηγεσία του στρατεύματος δεν περιμένουμε τίποτα απολύτως. Ο κίνδυνος της “ακροδεξιάς εισβολής” έχει επισημανθεί πάρα πολύ καιρό. Η ηγεσία “κρύβεται” . Αλλά τον “λογαριασμό” να είναι σίγουρη ότι εκείνη θα τον πληρώσει.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ