Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η λίστα των επιβαινοντων στο Norman Atlantic και τι έχει διατεθεί για την διάσωσή τους

28.12.2014 | 15:02
Αγωνία που όσο περνά η ώρα μεγαλώνει για τους επιβάτες και το πλήρωμα του Norman Atlantic.Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκει σημαντικά εμπόδια λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Ο κρατικός μηχανισμός και ειδικά τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας,Ναυτιλίας και Δημοσίας Τάξεως βρίσκονται σε επιφυλακή.

Πριν από λίγο το υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε στην δημοσιότητα την λίστα επιβαινόντων στο Norman Atlantic,την οποία μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ τα μέσα που έχουν διατεθεί είναι:

Κατόπιν εντολής του ΥΕΘΑ  Νίκου Δένδια και ύστερα από ενημέρωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και επικοινωνία με τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Αιγαίου  Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη  Βασίλη Κικίλια, στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του πλοίου "NORMAN ATLANTIC", την οποία συντονίζει το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) της Ρώμης σε συνεργασία με το αντίστοιχο ελληνικό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, από  πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων συντρέχουν τα παρακάτω μέσα:
 
-       2 Ε/Π S-70 "AEGEAN HAWK" του ΠΝ
-       1 Φ/Γ ( "ΝΑΒΑΡΙΝΟ")
-       3 Ε/Π ΑΒ-205 της ΠΑ
-       2 Ε/Π SUPER PUMA  της ΠΑ
-       1 A/Φ C-130 της ΠΑ
-       2 E/Π  ΝΗ 90 του ΣΞ
-       2 Ε/Π CH – 47D (Chinook) του ΣΞ
 
Επιπλέον ομάδα της 31 Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (31 ΜΕΕΔ) της ΠΑ  επιβαίνει σε E/Π SUPER PUMA του Πυροσβεστικού Σώματος.
 
Επίσης βρίσκονται σε ετοιμότητα απογείωσης 2 Ε/Π CH – 47D (Chinook) με 4 ομάδες Ειδικών Δυνάμεων και θα αποπλεύσουν άμεσα 1 ΤΠΚ ("ΔΑΝΙΟΛΟΣ") και  1 ΠΓΥ ("ΑΞΙΟΣ") από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας, ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα διαθέσεως  2 Ε/Π S-70 "AEGEAN HAWK"  του ΠΝ στο Κοτρώνι.       
 
Πλέον των παραπάνω, στο Α/Δ της Κέρκυρας οργανώθηκε και λειτουργεί τοπικό Κέντρο Επιχειρήσεων Πτητικών Μέσων με επικεφαλής ανώτατο αξιωματικό της ΠΑ.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ