OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Η μάχη του Κανάρη για το ΜΤΝ που στάθηκε μοιραία

06/06/2014 - 10:03
Share on FacebookShare on Twitter

Με ένα κείμενό τους οι Ακομμάτιστοι Απόστρατοι Αξιωματικοί αναφέρονται στον αγώνα που είχε κάνει ο Μιλτιάδης Κανάρης ως πρόεδρος του ΜΤΝ για να το σώσει. Ένας αγώνας που αποδείχτηκε μοιραίος για την ζωή του.

Σύμφωνα με όσα γράφουν οι συντάκτες που φαίνεται ότι γνώριζαν καλά τι συνέβαινε ο Μιλτιάδης Κανάρης πάλεψε σκληρά.

Γράφουν:

Ο άνθρωπος που από το μετερίζι του ΜΤΝ, αγωνίσθηκε περισσότερο από τον οποιονδήποτε για τη διατήρηση του θεσμού των Μετοχικών Ταμείων, δεν είναι πλέον μαζί μας. Το λέμε αυτό, μετά λόγου γνώσεως και γι αυτό τον αποκαλέσαμε ΦΙΛΟ!  

Γιατί ο Μιλτιάδης Κανάρης, ήταν πραγματικά ο μεγάλος αφανής φίλος του κάθε στρατιωτικού που δεν επιθυμεί να δει τα Μετοχικά Ταμεία βορά στις ορέξεις των εγχώριων και αλλοδαπών αρπακτικών και των συνοδοιπόρων τους, που εκχώρησαν τις συνειδήσεις τους έναντι προσωπικών φρούδων ανταλλαγμάτων.

Ο αγώνας του, ήταν πραγματικά αφανής, μέσα από μία υπερπροσπάθεια τήρησης πολλών δύσκολων ισορροπιών, βάζοντας πολλές φορές τον εαυτό του πραγματικά μεταξύ «σφύρας και άκμονος». Όπως μας ενημέρωσαν προσωπικοί του φίλοι, τους είχε εκμυστηρευθεί αρκετές φορές, πως σκεφτόταν να παραιτηθεί, αλλά δεν ήθελε να παραδώσει αμαχητί το «οχυρό». Γι αυτό, μέχρι τις τελευταίες ημέρες της προεδρίας του αγωνιζόταν για να μην αλωθούν τα Μετοχικά Ταμεία. Δυστυχώς όμως ο θάνατος πρόλαβε τη λήξη της θητείας του!

Η τελευταία του τιτάνια προσπάθεια, ήταν να αντιταχθεί με όλες του τις δυνάμεις στο σχέδιο αποδόμησης των Μετοχικών Ταμείων, που ξεκίνησε από την εποχή Μπεγλίτη και ολοκληρώνεται σήμερα από το δίδυμο Αβραμόπουλου – Δαβάκη και τη γνωστή «χακί παρέα».

Σαν ελάχιστη υποχρέωσή μας στη μνήμη αυτού του τελευταίου αγωνιστή δημοσιεύουμε δύο έγγραφα που δείχνουν ξεκάθαρα το επερχόμενο προδιαγεγραμμένο «τσουνάμι», στο οποίο πήγε να αντιταχθεί ο άτυχος Ναύαρχος. Το «τσουνάμι» που μάλλον τον «έπνιξε».

Όπως είχαμε ενημερώσει παλαιότερα σε παρέμβασή μας με τίτλο «Καληνύχτα Μετοχικά Ταμεία», ο εκλιπών πρόεδρος του ΜΤΝ είχε αποστείλει έγγραφο προς το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού  διαμαρτυρόμενος για:

α. Τις διολισθήσεις αρμοδιοτήτων των Μετοχικών Ταμείων, από τα Επιτελεία και το ΥΠΕΘΑ, προς διάφορους φορείς και μάλιστα επί πληρωμή,
β. Τις οικονομικές επιπτώσεις του Ν 4254/2014 στα Ταμεία και
γ. Τη μη προώθηση των προτάσεων διασφάλισης βιωσιμότητας των ΜΤ, της γνωστής επιτροπής «Χατζή».

Σε συνέχεια αυτού του εγγράφου του προέδρου του ΜΤΝ, το ΓΕΝ, με το Φ 951.1/58/281304 Σ. 1304 από 30-4-2014, εκφράζει προς τον ΥΦΕΘΑ τις αντιρρήσεις του επί των μεθοδεύσεων αποδόμησης, που πλέον είναι εμφανείς.
Παρόλα αυτά, ο ΥΦΕΘΑ με μία πρωτοφανή απόφαση, «αποφάσισε και διατάσσει» την καταβολή συνολικού ποσού 300.000 Ευρώ, κατανεμημένου σε 120.000 ευρώ για το ΜΤΣ και από 90.000 ευρώ στα ΜΤΝ & ΜΤΑ, με σκοπό την πληρωμή της εταιρείας που θα αναλάβει την εκτέλεση της μελέτης διαπίστωσης βιωσιμότητας ενός (1) ενιαίου ΜΤ.

Φυσικά επειδή η χαρά τους δεν μπορεί να κρυφτεί, ομολογούν παρακάτω στο ίδιο έγγραφο, ότι η ανάγκη εξέτασης του ενδεχομένου ενοποίησης των Ταμείων θεωρείται επείγουσα, μια και το «ΜΤ success story» που τόσο καιρό μας πλάσαραν, έχει πάει περίπατο, όσο και να το στηρίζει «η χακί παρεούλα».

Εντύπωση μας κάνει η ευκολία με την οποία πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων τις απόψεις του ΓΕΝ που μόλις ένα μήνα πριν δεν άφηνε κανένα περιθώριο για ανάγκη αλλαγής του καθεστώτος του ΜΤΝ, τουλάχιστον προς το παρόν. 

Εκτός αν και το έγγραφο αυτό εντάσσεται στο σχεδιασμό υποδούλωσης και αδρανοποίησης της ήδη αποκοιμισμένης απόστρατης αγέλης.

Με λίγα λόγια την απόφαση για την οριστική εξαφάνιση των Μετοχικών μας Ταμείων την έχουν πάρει, κλείσανε και τον εργολάβο για να κατασκευάσει τον τάφο, βάζουνε και το χέρι τους στην τσέπη μας για να μας αρπάξουν και 300.000 ευρώ (ισοδύναμο μηνιαίο μέρισμα, περίπου 2.000 αποστράτων) για να πληρώσουν τους κονδυλοφόρους τους!

Ούτε τώρα θα ξυπνήσει κανείς;

Για να δούμε ποιό εκ των τριών ΔΣ θα έχει τα κότσια να αρνηθεί την πληρωμή! 

Για να δούμε ποιος θα αντιδράσει στα προαποφασισμένα των αρπακτικών και των δοτών!

Για να δούμε αν υπάρχει κάποιος που θα σεβαστεί τη μνήμη του Ναυάρχου Μιλτιάδη Κανάρη!

Εμείς θα το παρακολουθούμε από πολύ μα πάρα πολύ κοντά.

ΟΜΑΔΑ Α.Α.Α.

Τα έγγραφα που επικαλούνται:

Διαβάστε ακόμη:

«Ο Κανάρης «έσκασε» από τη πίεση» ,λένε οι συμμαθητές του για τον πρόεδρο του ΜΤΝ

Tags: ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣΚΑΝΑΡΗΣΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΤΝ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ - υπαξιωματικοί
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Το ΥΠΕΘΑ απαντά στις επικρίσεις: Σημαντικές αυξήσεις για τα στελέχη των ΕΔ με το νέο μισθολόγιο – Αναλυτικά παραδείγματα

14/12/2025 - 09:13
συντάξεις
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής στις συντάξεις Ιανουαρίου 2026

12/12/2025 - 13:17
e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από την 1η έως την 5η Δεκεμβρίου

29/11/2025 - 17:21

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Βροχές σε νότια Πελοπόννησο και Κρήτη

Σαν σήμερα: Το 1821 αρχίζει στην Επίδαυρο η Α’ Εθνοσυνέλευση

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο ξέρει ακριβώς τι θέλω»

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Γιώργος Μαζωνάκης: Βίντεο του Στέφανου Παπαδόπουλου με τον τραγουδιστή προκαλεί αντιδράσεις: «Με τους σωστούς ανθρώπους δίπλα μου»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές παραμονή και ανήμερα - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert