Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Η μαύρη βίβλος της κατοχής" όπως την "διαβάζει" ο Μανώλης Γλέζος

12.03.2015 | 00:12
Το θέμα των γερμανικών αποζημιωσεων έχει έρθει στην πρωτη γραμμή της επικαιρότητας. Το Βερολίνο δεν θέλει ούτε να τ΄ ακούει. Λέει ότι το θέμα έχει κλείσει. Κάνει λάθος και το γνωρίζει.

Ο Μανώλης Γλέζος έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με το ζήτημα . Κι έχει ολοκληρωμένη άποψη για το θέμα. Στο απόσπασμα της συνέντευξης που έχει δώσει εξηγεί:

"Εγώ λέω ότι εμείς δε θέλουμε να πιάσουμε τη Γερμανία, από το λαιμό. Παρ' όλο που σε ερώτημα του Ντι Λίνκε, στη γερμανική Βουλή, αποδείχτηκε ότι τα έξοδα του χρέους ισοδυναμούν με το 3% των εξόδων της μεταφοράς της πρωτεύουσας, από τη Βόννη στο Βερολίνο - το 3% μονάχα. Είπα ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές γερμανικές εταιρίες που κατασκευάζουν έργα. Αντί να τους πληρώσουμε άμεσα εμείς, ας τους πληρώσει η Γερμανία, έναντι των οφειλών της και με κάθε επιχείρηση μπορεί να συνάψει ειδική συμφωνία. Δεν πάμε να τους καρυδώσουμε το λαιμό, όπως κάνουν αυτοί. Κι ένα ακόμα, πολλά ελληνόπουλα θα ήθελαν να έρθουν να σπουδάσουν - τα έξοδα διαμονής και διατροφής να τα αναλάβει έναντι. Θέλουμε οι δύο λαοί να αποτελέσουν την αψίδα, το ένα βάθρο της αψίδας εδώ, το άλλο βάθρο εκεί, για μια άλλη Ευρώπη, όπου όμως θα θριαμβεύει το δίκιο. Δεν επαιτούμε, απαιτούμε όμως, και ένα μάρκο να ήταν, να αποδοθεί το δίκιο."

Δείτε τι είπε στην συνέντευξή του  στο Βασίλη Κατσαρδή:
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ