Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΜΙΤ βλέπει "ισραηλινή συνομωσία" εναντίον της Τουρκίας

02.07.2013 | 08:26
Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Το Ισραήλ δείχνει  σχεδόν ευθέως για συνωμοσία κατά της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ) ο επικεφαλής της κ Χακάν Φιντάν που αποτελεί προσωπική επιλογή του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν.

Αυτό  προκύπτει ευθέως από - πρωτοσέλιδη - συνέντευξή του  στην  εφημερίδα Gunes.Ο κ. Φιντάν υποστηρίζει στην συνέντευξη ότι όταν αποφασίστηκε ο διορισμός του στη θέση του επικεφαλής της ΜΙΤ, για πρώτη φορά ένα ξένο κράτος, το Ισραήλ, εξέδωσε ανακοίνωση όπου εξέφραζε την αντίδρασή του, για την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου στη συγκεκριμένη θέση.

«Μετά από αυτή τη δήλωση, η MIT αποτέλεσε στόχο μιας σειράς επιθέσεων: Τα πρακτικά των μυστικών συνομιλιών στο Όσλο διέρρευσαν στα ΜΜΕ. Ακολούθησε η επίθεση στο Ουλούντερε ( σ.σ. η επιδρομή μαχητικών F-16 σε βουνά κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 35 άμαχοι Κούρδοι), η κατάρριψη ενός τουρκικού αεροσκάφους από τη Συρία και οι εκρήξεις στο Ρεϊχανλί», δήλωσε  ο κ. Φιντάν, ο οποίος ισχυρίζεται ότι αυτά τα γεγονότα ήταν μέρος μιας ευρύτερης επίθεσης με στόχο την ΜΙΤ.

 Ομοίως,προσέθεσε, και ισχυρισμοί σχετικά με τη συλλογή πληροφοριών από την ΜΙΤ αναφορικά με την ιδιωτική ζωή των πολιτών. Αποτελούν κι αυτοί μέρος του εγχειρήματος δυσφήμισης της Υπηρεσίας, σύμφωνα με τον κ. Φιντάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι κοριοί στον Ερντογάν ήταν της MIT;

Η ΜΙΤ φακελώνει επιχειρηματίες αντίθετους στον Ερντογάν

Η
ΜΙΤ "έκοψε" επισκέπτη του Οτσαλάν επειδή συμμετείχε στις διαδηλώσεις
 
             .
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ