Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Η Ντόχα καταγγέλλει την παραβίαση του εναέριου χώρου της από μαχητικό των ΗΑΕ

12.01.2018 | 09:19
Η διπλωματία του Κατάρ υπέβαλε διαμαρτυρία στα Ηνωμένα Έθνη για την παραβίαση του εναέριου χώρου του που κατήγγειλε ότι έκανε τον Δεκέμβριο ενός στρατιωτικό αεροσκάφος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων QNA.

Τα ΗΑΕ, όπως και άλλες τρεις αραβικές χώρες –η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος– έχουν επιβάλει ταξιδιωτικό, διπλωματικό και εμπορικό αποκλεισμό στο Κατάρ, κατηγορώντας τη Ντόχα ότι υποθάλπει την τρομοκρατία και προσεταιρίζεται το Ιράν.

Το Κατάρ αρνείται αυτές τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με το QNA, η πρεσβευτής του Κατάρ στα Ηνωμένα Έθνη απηύθυνε μια επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και στην προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας με την οποία κατήγγειλε την παραβίαση, η οποία όπως ανέφερε έγινε την 21η Δεκεμβρίου στις 21:45 και διήρκεσε για περίπου ένα λεπτό της ώρας.

Η πρεσβευτής Αλία Άχμεντ μπιν Σάιφ αλ Θάνι «επιβεβαίωσε ότι το αεροπλάνο των ΗΑΕ μπήκε στον εναέριο χώρο του Κατάρ χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή έγκριση από τις αρμόδιες αρχές του Κατάρ» στην επιστολή, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η ίδια χαρακτήρισε το συμβάν «κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του κράτους του Κατάρ, καθώς και κατάφωρη παραβίαση των διατάξεων του διεθνούς δικαίου, των διεθνών συμβάσεων και άλλων διεθνών κανόνων».

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος των ΗΑΕ για να σχολιάσει την καταγγελία του Κατάρ. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ