Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ουκρανία αποσύρει τους στρατιώτες της από την Κριμαία

19.03.2014 | 23:30
Η Ουκρανία σχεδιάζει να αποσύρει τους στρατιώτες της και τις οικογένειές τους από την Κριμαία, δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο επικεφαλής των υπηρεσιών Ασφάλειας και Άμυνας στο Κίεβο, μετέδωσε νωρίτερα το BBC.

«Καταρτίζουμε ένα σχέδιο που θα μας δώσει τη δυνατότητα όχι μόνο να αποσύρουμε τους στρατιώτες, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους που βρίσκονται στην Κριμαία, έτσι ώστε να μπορέσουν να μετακινηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά στην ενδοχώρα», είπε ο κ. Αντριου Παρουμπίου. Πρόσθεσε δε ότι προωθούνται ρυθμίσεις για την έκδοση θεωρήσεων (βίζα) για τους Ρώσους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ουκρανία.

Με την είδηση πάντως που μετέδωσε το BBC δεν υπάρχει  συνάφεια   με άλλη είδηση που προέκυπτε από δήλωση του Υπουργού Αμυνας της Ουκρανίας , το πρωί της Τετάρτης. Ο κ.  Ιχόρ Τενιούχ είχε διαμηνύσει συγκεκριμένα ότι τα Ουκρανικά στρατεύματα δεν θα αποσυρθούν από την Κριμαία, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τη συνθήκη προσάρτησης της περιοχής στη Ρωσία. 

Εν τω μεταξύ, από το πρωί της Τετάρτης, όπως ήδη έγραψε το OnAlert,  κυματίζουν τρεις ρωσικές σημαίες σε μία από τις εισόδους του Aρχηγείου του Oυκρανικού Ναυτικού στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, γεγονός που μαρτυρά ότι τουλάχιστον μερικές από τις βάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας - συμπεριλαμβανομένου μάλλον και του Αρχηγείου- είναι πλέον υπό τον έλεγχο της Ρωσίας. 
Το τελεσίγραφο στη Ρωσία για τους ουκρανούς «ομήρους»
Ο εκπρόσωπος του Ουκρανικού Ναυτικού Σέργκι Μπογκντάνοφ ανακοίνωσε ότι 200 φιλορώσοι πολιτοφύλακες κατέλαβαν το Αρχηγείο του Ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού στη Σεβαστούπολη.Ο αντιναύαρχος Σεργκέι Γκαϊντούκ, Διοικητής του Ναυστάθμου, συνελήφθη και το βράδυ της Τετάρτης το Κίεβο  δια του μεταβατικού πρόεδρου της Ουκρανίας κ. Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ έδωσε διορία τριών ωρών στις αρχές της Κριμαίας προκειμένου να τον απελευθερώσουν όπως και «όλους τους άλλους ομήρους».
«Ο Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ έδωσε στις αυτοανακηρυχθείσες αρχές της Κριμαίας διορία τριών ωρών για να απελευθερώσουν τους ομήρους» απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα», αναφερθηκε.
Περίπου 50 αξιωματικοί που βρίσκονταν στον Ναύσταθμο μπόρεσαν να φύγουν, παίρνοντας μαζί τους τα προσωπικά τους είδη, μετά την εισβολή των φιλορώσων ακτιβιστών και πολιτοφυλάκων οι οποίοι υπέστειλαν την Ουκρανική σημαία και ύψωσαν στη θέση της την Ρωσική.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ