Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Η σιωπή του ΓΕΕΘΑ ,η φυγή Μπαλτάκου και η απόσταση ανάμεσα σε"υπακοή και την υποταγή"

05.04.2014 | 00:01
Η σιωπή του ΓΕΕΘΑ για όσα είπε ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης στην συνέντευξή του στο Onalert, όσο εκκωφαντική κι αν είναι ,ήταν απολύτως αναμενόμενη. Είναι μονόδρομος η σιωπή . Τους δημοσιογράφους εύκολα τους “απαξιώνεις” με σχόλια στους διαδρόμους κατηγορώντας τους για “λάθος πληροφόρηση”, “εμπάθεια”, “κακές …παρέες” και πολλά άλλα που έχουν ειπωθεί . Αλλά έναν Επίτιμο Αρχηγό Γενικό Επιτελείου και μάλιστα του επιπέδου Χρηστίδη δεν τολμάς όχι μόνο να τον αντικρούσεις , ούτε καν να “διερρεύσεις” ότι “δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα”. Δεν χρησιμοποιούμε καν τη λέξη …διάψευση .

Το 2012 λοιπόν η στρατιωτική ηγεσία έστιελε στρατό στην Θεσσαλονίκη για να ενισχύση επί της ουσίας την αστυνομία!!! Οι μετακινήσεις στρατιωτικών δυνάμεων ήταν τόσο μεγάλες που έγιναν αντιληπτές. Οι καταγγελίες στο Onalert έπεφταν βροχή, όπως και οι διαβεβαιώσεις του ΓΕΕΘΑ ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις μετακινούνται για Θεσσαλονίκη γίνονταν για να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τους Βαλκανικούς Πολέμους. Το πιστέψαμε όπως έχουμε νομίζουμε χρέος να πιστεύουμε το ΓΕΕΘΑ. Και στηρίζαμε τις …διαβεβαιώσεις του.

Όταν από την παραμονή της παρέλασης ακόμη οι φωτορεπόρτερ της Eurokonisis τράβηξαν δεκάδες εικόνες με στρατιωτικά τμήματα τα οποία εμφανέστατα συμμετείχαν σε “μέτρα ασφάλειας - τάξης”, άπαντες σφύριζαν αδιάφορα και κανείς δεν τόλμησε να πει ακόμη και τότε την αλήθεια.

Ήρθε τώρα ο κ.Χρηστίδης να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Σημασία δεν έχει τι έγινε. Αν μείνουμε στο παρελθόν θα πρέπει να μας δοθεί και μία απάντηση για το τι έγινε τελικά στην επιχείρηση καταδίωξης των Αλβανών δραπετών στα βουνά της Θεσπρωτίας.

Σημασία έχει τι θα γίνει από δω και πέρα. Άπαντες “χρέωναν” την “διολίσθηση” του στρατού προς τον δρόμο στον Τάκη Μπαλτάκο. Όποιος φεύγει “χρεώνεται” τα πάντα. Όχι ότι δεν είχε ευθύνες γι΄ αυτό, αλλά τώρα …πάει. Και βέβαια δεν μπορεί κανείς να δεχτεί ως “δικαιολογία” ότι έμπειροι στρατιωτικοί ξεχνούν αυτό που και ο νέος ανθυπολοχαγός ξέρει και ο κ.Χρηστίδης μας θύμισε: “ Ο στρατιωτικός ορκίζεται υπακοή και όχι υποταγή”. Ανάμεσα στα δύο υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι ένας ψύχραιμος πολιτικός. Ευκαιρία να επανέλθει η ηρεμία και η λογική σ΄ όλα τα επίπεδα των ΕΔ.

Διαβάστε ακόμη:


Έξι ερωτήματα για το φιάσκο με τους S - 300 στην παρέλαση ζητούν απάντηση
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ