Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η "ταυτότητα" του μοιραίου όλμου και ο "φονικός" πυροσωλήνας

08.10.2014 | 17:21
Όλες οι μέχρι στιγμής ενδείξεις δείχνουν ότι από πρόβλημα στον πυροσωλήνα προκλήθηκε η φονική έκρηξη στο πεδίο βολής Γλαφηρών στην Μαγνησία. Πολύς λόγος γίνεται για την προέλευσή του.

Ο πυροσωλήνας είναι τύπου M 524Α6, ελληνικής κατασκευής και προελεύσεως με έτος κατασκευής το 1984.

Το βλήμα είναι τύπου ,Μ  374Α2 ,ελληνικής κατασκευής και προελεύσεως επίσης κατασκευασμένο το 1984.

Ο όλμος τύπου Ε 44 ελληνικής κατασκευής και προελεύσεως (από την πρώην ΕΒΟ τώρα ΕΑΣ). Οι όλμοι χρησιμοποιήθηκαν στην άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014.


Όλο το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στον πυροσωλήνα καθώς υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον στρατό να μην έχει χρησιμοποιήσει τους “νεότερους” πυροσωλήνες που είχαν παραγγελθεί στις αρχές της δεκαετίας του 90 και άρχισαν να παραδίδονται μετά από την κρίση των Ιμίων.

Πηγές του ΓΕΣ αναφέρουν ότι οι πυροσωλήνες αυτοί έχουν αντικαταστήσει άλλους παλαιότερης κατασκευής.

Όπως και να ΄χει το να βρεθούν γρήγορα τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία είναι εξαιρετικά σημαντικό. Η θυσία τριών πεζοναυτών και ο πόνος των συγγενών τους το επιβάλλει. Και επιπλέον επειδή οι βολές με όλμους είναι εξαιρετικά συνηθισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα θα πρέπει να μάθουμε τι πήγε στραβά για να μην θρηνήσουμε άδικα άλλα θύματα.Διαβάστε ακόμη:

Οι καθημερινοί ήρωες των 795 ευρώ που ξεχνάμε μετά το "τρις πυροβολήσατε""Οι νεκροί δεν είναι μόνο τρεις" - Αντισυνταγματάρχης Ειδικών Δυνάμεων γράφει

"Ο πυροσωλήνας είχε ανοίξει σαν τριαντάφυλλο"! Στο βλήμα η αιτία της τραγωδίας με τους 3 νεκρούς 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ