Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία επιμένει ότι...την "παρενοχλούμε"! Τώρα μιλά για F - 4

19.04.2014 | 00:01
Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Νέα ''σκηνή'' στο ...σήριαλ ...''μας παρενοχλούν οι Έλληνες στο Αιγαίο'' πρόσθεσαν  οι Τούρκοι στην επιχείρηση που ...μυρίζει προβοκάτσια και τα βασικά του σκέλη παρουσιάσαμε χθες από το OnAlert (http://www.onalert.gr/stories/tourkiko-thrasos-emeis-sas-paraviazoume-eseis-lokarekete-ta-aeroskafi-mas). Σήμερα λοιπόν  στο ίδιο μοτίβο μιλούν περί παρενόχλησης τουρκικού F-4 από ελληνικά F-16.

Συγκεκριμένα σε είδηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu, αναφέρεται ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας για τις ημερήσιες δραστηριότητες , αναφέρθηκε ότι χθες δυο αεροσκάφη F-16 και δυο αεροσκάφη F- 4 των τουρκικών Αεροπορικών Δυνάμεων πραγματοποίησαν εκπαιδευτική πτήση στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου. Κατά την άσκηση του καθήκοντος αυτού, έγινε παρενόχληση από δυο ελληνικά F-16 στο τουρκικό F- 4 με εγκλωβισμό ραντάρ επί 30 δευτερόλεπτα.

14 παραβάσεις και 2 παραβιάσεις

Βεβαίως δεν πρόκειται για πτήση στον διεθνή εναέριο χώρο, αλλά για παράνομη είσοδο στο FIR  Aθήνας και εν συνεχεία παραβίαση του εθνικού Εναέριου Χώρου.
Συγκεκριμένα χθες μπήκαν στο FIR Aθήνας 5 τουρκικά αεροσκάφη - μια 4άδα μαχητικών (2 οπλισμένα) και ένα CN-235 που έκαναν όλα μαζί 14 παραβάσεις των κανόνων και 2 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Ενημερώνει η Αθήνα;


Το ερώτημα που τίθεται προς την ελληνική πλευρά είναι αν τα όσα περί σαφών ενδείξεων δημιουργίας  από την Αγκυρα κλίματος που να ''κολλάει'' μια προβοκάτσια, όπως εκτιμούν αναλυτές, τα έχει μεταφέρει η ηγεσία πολιτική και στρατιωτική του ελληνικού ''Πενταγώνου'' στην Συμμαχία και την ΕΕ. Βεβαίως ανεξάρτητα του τι κάνει -και αν το κάνει ...- η Αθήνα πολλές  ξένες διπλωματικές αποστολές στην Αθήνα και την Άγκυρα έχουν υπόψην τους  ότι η Τουρκία έχει μεθοδικά στήσει ένα τέτοιο σκηνικό κλιμακούμενης έντασης με δημοσιοποιούμενες ''διαμαρτυρίες'' της ότι δήθεν ελληνικά μαχητικά ή αντιαεροπορικά συστήματα παρενοχλούν ή εγκλωβίζουν δικά της στρατιωτικά αεροσκάφη - κρύβοντας φυσικά πως όταν συμβαίνει πρόκειται για μια διαδικασία αναγνώρισης /αναχαίτισης ''άγνωστου ίχνους'' σε περιοχές που η Ελλάδα έχει δικαιοδοσία ή κυριαρχία.

Πως ''παίζουν'' τις ΗΠΑ

Κατά ορισμένες πηγές οι Τούρκοι ενώ για ένα διάστημα είχαν ''μαζευτεί'', τώρα  φαίνεται από πολλές κινήσεις ότι με κάποιο τρόπο  θέλουν να ''αντιδράσουν'' στην πίεση που τους κάνουν οι ΗΠΑ για την τακτική τους στο Συριακό (χημικά,ροή όπλων κλπ), στο ιρανικό και άλλα θέματα της Μέσης Ανατολής - όπως και σε εξοπλιστικά (σχεδιαζόμενη αγορά αντιαεροπορικών από Κίνα).Ετσι προσπαθούν να ''εξάγουν'' πρόβλημα στο Αιγαίο ως ρελάνς για να ζορίσουν την Ουάσιγκτον που η επιλογή της αυτή την στιγμή είναι η  σταθερότητα στην περιοχή.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ