Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο μέχρι τέλος Νοεμβρίου! Που και γιατί έχει αναπτύξει στρατό

12.11.2015 | 19:34
Οι Τούρκοι “επιβράβευσαν” Ερντογάν και Νταβούτογλου για την κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των Κούρδων κι αυτοί είναι έτοιμοι να τους δώσουν ακόμη περισσότερο πόλεμο.

Σύμφωνα με το κανάλι TRT και την εφημερίδα MILLIYET, οι τουρκικές ΕΔ προετοιμάζονται για διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων στη Β. Συρία και στο Β. Ιράκ.

Ειδικότερα:

Στα σύνορα με τη Συρία, έχουν αναπτύξει 11.000 στρατιώτες οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις κατά του ISIS, στη Β. Συρία και συγκεκριμένα στη δημιουργία Ζώνης Ασφαλείας (Free ISIS Zone) από την ISIS στην περιοχή Τζαράμπλους και Αζέζ, δυτικά του Ευφράτη ποταμού. Η παραπάνω δυνάμεις έχουν ετοιμότητα άμεσης εισόδου στη Συρία και ανάληψης δράσης. Τις επιχειρήσεις θα υποστηρίξει αεροπορική δύναμη 60 περίπου Α/Φ του διεθνή συνασπισμού και εξοπλισμένα UAV που θα εγκατασταθούν στην ΑΒ του Incirlik, καθώς και αεροπορικά μέσα της ΤΠΑ.

Μετά τις επιχειρήσεις που διεξήχθησαν πρόσφατα και συνεχίζουν να διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή Yüksekova του Hakkari κατά του PKK, οι τουρκικές ΕΔ φέρεται να ετοιμάζονται για ανάληψη ευρείας κλίμακας επιχείρηση και στο Β. Ιράκ. Ήδη έχουν προβεί σε εκκαθάριση δρομολογίων από νάρκες και εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν θεωρούνται ιδανικές, καθώς φέρεται να προκαλούν δυσλειτουργία στη χρήση εκρηκτικών μηχανισμών και οι παγιδεύσεις είναι λιγότερο επικίνδυνες. Οι Ειδικές Δυνάμεις που θα λάβουν μέρος στην επιχείρηση και βρίσκονται στην περιοχή, φέρεται να έχουν λάβει εντολή να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες για την πιθανή χερσαία επιχείρηση που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου.  

Τι λέει η τουρκική κυβέρνηση

Η τουρκική κυβέρνηση πάντως επισήμως λέει ότι δεν σχεδιάζει την παρούσα στιγμήχερσαία επιχείρηση στην Συρία ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.
Όπως τόνισε, είναι απαραίτητο να καταστρωθεί ένα σχέδιο δράσης από ολόκληρη την διεθνή κοινότητα για την εκρίζωση της τρομοκρατίας.
Εκτίμησε δε ότι μόνο έπειτα από αυτό μπορεί να προκύψει ένα θέμα χερσαίας επιχείρησης ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
«Σε διαφορετική περίπτωση, οποιοδήποτε βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα βαθύνει το χάος στη Συρία, ενώ κύριος στόχος μας είναι βγούμε από αυτό. Την παρούσα στιγμή, δεν έχουμε λάβει απόφαση για διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης», ανέφερε ο Κουρτουλμούς.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ