Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία παρέλαβε το πρώτο "εθνικό" επιθετικό ελικόπτερο ATAK

25.04.2014 | 00:01
Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ


Παραδόθηκε στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ( TSK ) το πρώτο ελικόπτερο ATAK που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος της Τουρκίας «Εθνικό Επιθετικό Ελικόπτερο» με  κύριο ανάδοχο την  TAI .


Το επιθετικό ελικόπτερο ATAK που κατασκευάστηκε στην Τουρκία πάνω σε ξένα σχέδια (ιταλο- βρετανικά) θα παραδίδεται  ανά τρεις μονάδες και συνολικά θα κατασκευαστούν 59 ελικόπτερα, γράφει η Hürriyet. Το ελικόπτερο είχε προγραμματιστεί να παραδοθεί στην TSK πέρυσι.


Το ελικόπτερο θα επιχειρηθεί να πωληθεί και  σε τρίτες χώρες και όχι  μόνο στην Τουρκία . Η πρώτη εμπειρία στο εξωτερικό  ήταν η αγορά της Νότιας Κορέας, αλλά , η επιλογή της ήταν υπέρ  αμερικανικών εταιρειών . Στο στόχο του μάρκετινγκ της TAI επί του παρόντος είναι το Αζερμπαϊτζάν , το Πακιστάν και τα κράτη του Κόλπου.
Πριν μερικές εβδομάδες η Τουρκία δοκίμασε νέο αντιαρματικό πύραυλο που ανέπτυξε η τουρκική εταιρία Roketsan  για τα ελικόπτερα ATAK Πρόκειται για τον πύραυλο Mızrak-U που είναι τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής και έχει εμβέλεια 8 χιλιόμετρα.- η πρώτη βολή  έγινε από ελικόπτερο τύπου Super Cobra.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ