OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η τουρκική βεντέτα με τον Καμμένο, οι κρίσεις Αρχηγών και η κρίση στο Αιγαίο που καραδοκεί

08/03/2015 - 22:00
Share on FacebookShare on Twitter

Μέχρι που θα πάει η “βεντέτα” που έχει ξεκινήσει η Άγκυρα με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο; Γιατί όπως έχει εξελιχθεί η υπόθεση οι τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων εβδομάδων έχουν λάβει πλέον τη διάσταση προσωπικού…ζητήματος μεταξύ των ισλαμιστών της Άγκυρας και του Καμμένου.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ με την οποία επι της ουσίας ζητούσε να τεθεί ο Έλληνας ΥΕΘΑ υπό …επιτήρηση από την κυβέρνησή του είναι αδιανόητη. Αλλά αποκαλύπτει από τη μία πόσο η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί και από την άλλη πόσο αποτυχημένη ήταν η πολιτική “εξημέρωσης του θηρίου” που είχαν επιλέξει διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις. Λίγο ακόμη και η Άγκυρα θα θέτει σε …διαβούλευση ποιον θα πρέπει να έχουμε ΥΕΘΑ.

Όλα αυτά θα πρέπει να προβληματίσουν πολύ σοβαρά την κυβέρνηση ,την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Γιατί έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά άλλων δεδομένων που δημιουργούν ένα σίγουρα εκρηκτικό μίγμα:

•Η Τουρκία πιστεύει ότι η αδιέξοδη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να ασκηθούν αφόρητες πιέσεις για θέματα που έχουν να κάνουν με το Αιγαίο αλλά και την Κύπρο. Η Τουρκία κάνει μια σειρά από “τελικές δοκιμές” των ελληνικών αντοχών με προκλήσεις που αφήνουν άφωνους ακόμη και όσους παραδοσιακά “χάϊδευαν” δεκαετίες τώρα την Άγκυρα. Το NATO για παράδειγμα.

•Την ίδια στιγμή όμως αποκαλύπτεται ότι και η εικόνα της πανίσχυρης οικονομικά Τουρκίας αποτελεί έναν μύθο. Μία φούσκα που το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου κάνουν τα πάντα να μην σκάσει τουλάχιστον πριν από τις εκλογές του Ιουνίου. Τα πολλά εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας καλύπτονταν κάτω από το πέπλο μιας επίπλαστης ευμάρειας. Μόνο που όλο και συχνότερα αυτό το πέπλο ανασηκώνεται και αποκαλύπτει το κενό που κρύβει. Τις τελευταίες ημέρες γίνεται λόγος σ΄ όλα τα μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού για την επερχόμενη νομισματική κρίση στην Τουρκία. Και αυτό δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο,ούτε για την Τουρκία, αλλά ουτε για την Ελλαδα. Η νευρικότητα στο εσωτερικό της Τουρκίας έχει πάντα επιπτώσεις και στα ελληνοτουρκικά.

Η επίθεση στον Καμμένο ήρθε να προστεθεί, σε μια σειρά ανήκουστων προκλήσεων , όπως η πτήση του αρχηγού της τουρκικής αεροπορίας στο Αιγαίο, η έκδοση της απαράδεκτης NOTAM με την οποία “έκοβαν” το Αιγαίο στη μέση και τις υπερπτήσεις σε νησιά του νότιου Αιγαίου.

Δεν θα σταματήσουν εδώ οι Τούρκοι είναι βέβαιο.

Το “αντίδοτο” θα επιμείνουμε είναι η ψυχραιμία. Η οποία δεν διαταράσσεται από τις όποιες κινήσεις του ΥΕΘΑ στην ελληνική επικράτεια! Αυτό έλειπε.

Πρέπει όμως ταυτόχρονα με όλα αυτά που έχουν σχέση με την επικοινωνία και την αποστολή μηνυμάτων να υπάρξει πραγματική προετοιμασία για να χαλιναγωγηθεί η τουρκική επιθετικότητα. Δεν χρειάζεται ουτε “διαφήμιση”, ούτε “δημοσιεύσεις” και φωτογραφίες. Χρειάζεται πραγματική προετοιμασία και επίλυση ζωτικών προβλημάτων των ΕΔ. Αυτό πρέπει να έχει στο μυαλό της η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ πρώτα απ΄ όλα.

Για να παραφράσουμε όσα είπε ο Τσίπρας για “λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά” να πούμε λιγοτεροι…ΠΥΡΠΟΛΗΤΕΣ και πιο πολύ ουσιαστική προετοιμασία.

Οι κρίσεις Αρχηγών πέρασαν αλλά η κρίση με την Τουρκία πάντα καραδοκεί.

Διαβάστε ακόμη:


Απάντηση ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για τον Καμμένο: «Υποδείξεις περί υπεθυνότητας αλλού…»


Ανάγκη για αλλαγή Στρατηγικού Σχεδιασμού – Επανάκτηση της αποτροπής

Tags: ΑΙΓΑΙΟΑΡΧΗΓΟΙΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΚΑΜΜΕΝΟΣ

Related Posts

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: «Να αρθεί κάθε απειλή μεταξύ μας» – Οι δηλώσεις από την Άγκυρα [vid]
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Προκλητική επιστολή Ερντογάν στον ΟΗΕ με αφορμή τη συμφωνία με Chevron – Σκληρή απάντηση της Αθήνας

27/02/2026 - 05:27
Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα γενέθλιά του

26/02/2026 - 18:38
παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και ένα UAV έκαναν 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου στο Αιγαίο

25/02/2026 - 18:29

Διαβάστε Επίσης

Το Ιράν απειλεί ΗΠΑ και Ισραήλ με συντριπτικά αντίποινα – Ασφαλής ο πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν

Ο Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στο Ιράν: «Θα εξαλείψουμε τους πυραύλους σας – Δεν θα αποκτήσετε ποτέ πυρηνικά όπλα» [vid]

Ισραήλ: «Προετοιμαζόμαστε για πολεμική σύγκρουση πολλών ημερών με το Ιράν» – Έκλεισε ο ενάεριος χώρος

ΗΠΑ και Ισραήλ «σφυροκοπούν» στόχους – κλειδιά του Ιράν: «Ο Χαμενεΐ δεν είναι στην Τεχεράνη» [vids]

Η ΕΕ καλεί Πακιστάν και Αφγανιστάν σε διάλογο: «Η σύγκρουση μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην περιοχή»

Ο Τραμπ έληξε τον «πόλεμο» Πενταγώνου – Anthropic: Ο στρατός των ΗΠΑ επέλεξε την OpenAI για μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης

Συντριβή C-130 στην Βολιβία: Τουλάχιστον 20 νεκροί από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα [pics]

Drones και ελληνική αμυντική βιομηχανία: Οι προοπτικές ανάπτυξης με κύκλους δοκιμών στις Ένοπλες Δυνάμεις

Top News

Ντορέττα Παπαδημητρίου: «Δεν θα πήγαινα στο Survivor» - Το δώρο που της έκανε ο Φάνης Λαμπρόπουλος

Mila Makovec: Η συγκλονιστική ιστορία της 6χρονης με τη σπάνια ασθένεια που ανάγκασε την επιστήμη να «τρέξει»

Βάνα Μπάρμπα: Η δύσκολη περίοδος που κυριαρχούσε ο φόβος για καρκίνο

Τρία χρόνια από τα Τέμπη: Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα - Πώς θα κινηθούν Μετρό, λεωφορεία και τραμ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert