Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία θα αναλάβει τη διοίκηση της πολυεθνικής CTF-151

13.02.2017 | 10:58
Την διοίκηση της πολυεθνικής δύναμης CTF-151 εναντίον της πειρατείας στον Ινδικό, αναμένεται να αναλάβει η Τουρκία. Έπειτα από απόφαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στις 8 Φεβρουαρίου, η Τουρκία εντός του 2017, θα ηγηθεί για 5η φορά στη συγκεκριμένη πολυεθνική δύναμη, από τις 29 Iουνίου έως τις 26 Σεπτεμβρίου, η οποία έχει σκοπό την αντιμετώπιση της πειρατείας στην περιοχή του Κόλπου του Άντεν

Το τουρκικό Ναυτικό (TDK) θα συμμετέχει στην επιχείρηση με μια φρεγάτα  O.H Perry (κλάση Gabya) η οποία θα αποτελέσει το πλοίο διοίκησης τούρκου αντιναύαρχου ο οποίος θα τεθεί επικεφαλής της CTF-151.


Η δύναμη θα αναλάβει να φέρει εις πέρας

•    Αναγνώριση και περιπολίες σε ζώνες ευθύνης,
•    Καταδίωξη σκαφών ύποπτων για πειρατεία και νηοψίες σύμφωναμε τους διεθνείς κανονισμούς
•    Συνοδεία εμπορικών πλοίων
•    Παροχή βοήθειας σε εμπορικά πλοία που δέχονται πειρατική επίθεση
•    Παρέμβαση για εξουδετέρωση πλοίων που χρησιμοποιούνται από πειρατές με χρήση βίας αν απαιτηθεί
•    Σύλληψη οπλισμένων ατόμων που δρουν ως πειρατές στα σκάφη αυτά
•    Υποδοχή απεσταλμένων χωρών που ρυθμίζουν διαδικασίες ποινικών διώξεων πειρατών σύμφωνα με το ψήφισμα 1851 του ΟΗΕ
•    Σύλληψη και κράτηση ατόμων που διετέλεσαν το αδίκημα της πειρατείας μέχρι να παραδοθούν στις χώρες που θα τους διώξουν ποινικά

Υπενθυμίζεται ότι τουρκικό Ναυτικό έχει πραγματοποιήσει ανάλογα καθήκοντα το 2009, το 2011 και το 2014 προβάλλοντας την σημαία της χώρας με την ανάληψη διοίκησης επιχειρήσεων αντί-πειρατείας , ενώ ταυτόχρονα αποκομίζεται πολύτιμη εμπειρία από τη συμμετοχή σε πολυεθνικές επιχειρήσεις με άλλες ναυτικές δυνάμεις όπως αυτές των ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας, Αυστραλίας, Καναδά, Δανίας, Ολλανδίας, Ιταλίας, Ισπανία, Σ Αραβίας κ.α.

Φυσικά καθοριστικός παράγοντας στην παραπάνω προσπάθεια (στην οποία φαίνεται ότι δίνεται ιδιαίτερη σημασία από την Άγκυρα) είναι η διαθεσιμότητα κύριων μονάδων επιφανείας (φρεγάτες) οι οποίες είναι διαθέσιμες να διατεθούν σε πολυεθνικές επιχειρήσεις πέραν των Εθνικών επιχειρήσεων του τουρκικού Ναυτικού Αιγαίο, Ν.Α Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα.   
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ