Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ούρσουλα της γερμανικής Άμυνας θα "δίνει κάμψεις" σ΄ όλη την Ευρώπη;

14.07.2014 | 19:29
Θα δίνει “κάμψεις” σ΄ ολη την Ευρώπη , η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν η οποία θεωρείται από πολλούς η διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ; Το δημοσίευμα του Spiegel που θέλει την Μέρκελ να σκέφτεται τη παραίτηση , έφερε στο προσκήνιο το όνομα της Ούρσουλας που είναι υπουργός Άμυνας της Γερμανίας.

Στην φωτογραφία η Υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας Jeanine Hennis-Plasschaert και δεξιά  η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας Ursula von der Leyen φαινεται να απολαμβάνουν την δύναμη που έχουν στα χέρια τους, περικυκλωμένες απο τις - όπως δείχνει η φωτογραφία, προβληματισμένες - ένοπλες δυνάμεις των δυο χωρών. Άτυχοι βέβαια οι στρατιώτες που κάνουν τις κάμψεις αλλά όλα έχουν το τίμημα τους...!


Γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1958 στις Βρυξέλλες. Ο πατέρας της, Ερνστ Άλμπρεχτ ήταν επιφανές στέλεχος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, Ευρωπαίος Επίτροπος και επί χρόνια πρωθυπουργός της Κάτω Σαξωνίας.

Το... παρατσούκλι της είναι Ζενσουρσουρλα (Zensursula) και προέρχεται από τη λέξη zensur που σημαίνει λογοκρισία στα γερμανικά και το όνομά της. Και αυτό γιατί υποστήριξε με πάθος το μπλοκάρισμα της παιδικής πορνογραφίας μέσω internet και την τήρηση λίστας με τέτοιες ιστοσελίδες από την ομοσπονδιακή αστυνομία. Έτσι, δημιούργησε την υποδοχή για λογοκρισία ιστοσελίδων που θεωρούνταν παράνομες από την Αστυνομία.Βελτιωμένη... έκδοση της ΜέρκελΗ 55χρονη γοητευτική πολιτικός είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας. Πολλοί εντυπωσιάστηκαν από την κίνηση της Άνγκελα Μέρκελ. Άλλοι προσπάθησαν να δουν πίσω από τις... γραμμές.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει σπουδάσει ιατρική και όλοι στο πρόσωπό της βλέπουν την επόμενη Άνγκελα Μέρκελ, όταν εκείνη το 2017 και όταν τελειώσει η νέα τρίτη θητεία της, αποχωρίσει από την πολιτική. Μόνο που η φον ντερ Λάινεν θα είναι μια πιο βελτιωμένη έκδοση της Μέρκελ.

Είναι περισσότερο φιλοευρωπαία και ονειρεύεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώης, όπως έχει δηλώσει κι έχει επίσης περισσότερες κοινωνικές ευαισθησίες. Έχει ταχθεί υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, της καθιέρωσης κατώτατου μισθού. Γι’ αυτά προκάλεσε πολλούς εχθρούς στις τάξεις των Χριαστιανοδημοκρατών και φίλους στην... άλλη πλευρά.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ