Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Η ζωή εν τάφω...Πάει και στους εξοπλισμούς! Άρθρο του Κωναταντίνου Φράγκου

02.04.2015 | 21:59
Tου Κων. Φράγκου

Και τρέλα πολλή και αμαρτία
περισσότερη και η ψυχή του
δράματος η φρίκη
Έντγκαρντ Άλαν Πόε (Το Κοράκι)

Όταν ο κορυφαίος Αμερικανός δραματουργός έγραφε αυτούς τους στίχους θα είχε, ασφαλώς, υπόψη τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, καίτοι πέθανε πάνω από 100 χρόνια πριν από ίδρυση της.

Επαναλαμβάνω, γενόμενος κουραστικός, ότι το ευφυές αυτό κατασκεύασμα του σπουδαίου πολιτικού κ. Μάκη Αρσένη έχει αφήσει εποχή παγκοσμίως!
Ο κ. Μάκης Αρσένης κατά την διάρκεια της τριετούς θητείας του ως ΥΕΘΑ όχι μόνον παρήγαγε μηδενικό θετικό έργο αλλά εγκατέλειψε τρία (3) τεράστια φιάσκα: Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας-Κύπρου (μία γελοία πομφόλυγα) το δράμα της Ύμιας και τον νόμο 3439/95 (Ιδρυτικό της ΓΔΕ/ΥΕΘΑ).

Το τελευταίο, η δημιουργία ενός λάκκου των ακόρεστων Λεόντων, ένα απέραντο χώρο συμποσίων έστειλε στο πραιτώριο μεγάλο αριθμό Αξιωματούχων του με επικεφαλής τον πρύτανη του κ. Γιάννη Σμπώκο.

Αυτός ο Παράδεισος της αρπαχτής λειτουργεί με τους ίδιους ρυθμούς από το 1996 μέχρι σήμερα. Ουδείς ενδιαφέρθηκε να τον εξυγιάνει.
Τουλάχιστον μέχρι τώρα, οι ΣΥΡΙΖΟ – ΑΝΕΛ ουδέν έπραξαν ώστε ν’ αρχίσει μια ριζική αναδιοργάνωση που θα εξασφαλίσει τα στοιχειώδη εχέγγυα μιας υγιούς, περαιτέρω, λειτουργίας του.

Σημειώνω για να εισέλθω ταχέως στο κύριο θέμα μου

-Με απόφαση Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών κατεδικάσθησαν τελευταία για μία από τις υποθέσεις του τεράστιου σκανδάλου της προμήθειας των πυραύλων TOR-MΙ οι
• Αν Σοφός σε ισόβια
• Α. Σοφού σε 15ετή κάθειρξη
• Φουάντ Αλ Ζαγιανζ 2 σε 17 χρόνια (ερήμην)

Παρακάμπτω τους δύο (2) πρώτους αφού πρώτα σημειώνω ότι ο Σόφος, νομικός Σύμβουλος τη ΓΔΕ, ήταν "το μάτι" της Δικαιοσύνης ( Εστί δίκης οφθαλμός ος τα πανθ’ ορά) στη ΓΔΕ, αλλά πάντοτε συμμετείχε στα τσιμπούσια. Έλεγχε τις συμβάσεις Σημιτοακογιάννων και ουχί μόνο.

Ο τότε Πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης «αγρόν ηγόραζεν» παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες. Απλά οργιζόταν, αλλά συνέχιζε να καταχρεώνει τη Χώρα διαθέτοντας τεράστια ποσά στους ακόρεστους βαρώνους Υπουργούς του (Ολυμπιακά Έργα, Δημόσια Έργα, Κτηματολόγιο, Εξοπλισμοί κλπ). Σήμερα εντελώς «αθώος» αφού καλύπτεται από το Βενιζελείου επίνευσης άρθρο 86 του Συντάγματος αρθρογραφεί κατακεραυνώνοντας τους διαδόχους του στους οποίους αποδίδει τη σημερινή κατάντια της Χώρας. (Όπως έκανε προχθές 27.03. από το Λονδίνο…) Εν μέρει έχει δίκιο γιατί από το 2004 μέχρι σήμερα ουδείς διάδοχος του ασχολήθηκε σοβαρά με τη ΓΔΕ.
Το φαγοπότι συνεχιζόταν…

Υπάρχουν, βέβαια, υποθέσεις που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη η οποία κινείται εντός ναρκοπεδίου που έχουν απλώσει τα κυκλώματα αλλά και Αξιωματούχοι που επουδενί ανέχονται τον "έλεγχο" συναδέλφων.

Μια ενδιαφέρουσα επισήμανση
Διαβάζω στην Καθημερινή (22/02/15): Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη την περασμένη εβδομάδα όλων των Εισαγγελέων Εφετών της Επικρατείας, στην οποία επίσης έλαβαν μέρος ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα και για χρόνια συνεργάτης του Παν. Νικολούδη, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Παντελής. Η κ. Κουτζαμάνη ζήτησε εντατικοποίηση των ερευνών σε υποθέσεις διαφθοράς και φοροδιαφυγής, όπως επίσης επίσπευση των δικαστικών διαδικασιών για υποθέσεις που είναι ανοικτές και σε εκκρεμότητα. "Δεν είναι δυνατόν", φέρεται να είπε στους εισαγγελείς, η κ. Κουτζαμάνη, "να χρονίζουν τέτοιες υποθέσεις και να δίδεται η εντύπωση στους πολίτες ότι οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές αδρανούν", ενώ ζήτησε από όλους σε τακτά χρονικά διαστήματα πλήρη ενημέρωση για την πορεία των ερευνών.

Οι δηλώσεις Υπουργών- Εισαγγελέως Α.Π. μου προκάλεσαν συνειρμούς που με οδήγησαν στο αρχείο μου...

'Ενα μύθο θα σας πώ...
Μπαίνουν, με άδεια κοιλιά στο Πρυτανείο
και βγαίνουν με την κοιλιά ταράτσα.
(Αριστοφάνης - Ιππής)


Δεν αρέσκομαι στην τυμβωρυχία και θεωρώ μικροψυχία και έλλειψη στοιχειώδους γενναιότητας να στοχεύω κατά ανθρώπων, υπολόγων και λοβιτουρατζήδων μεν, αλλά που έχουν ήδη υποστεί τα δέοντα. Όταν, μάλιστα, δεκάδες "συνάδελφοι" τους αλλά και ανώτεροί τους απολαμβάνουν τα προϊόντα της ληστείας του Δημοσίου, χλευάζοντας τον πολίτη που σήμερα υποφέρει.


Από την άλλη μεριά όμως θεωρώ εξαιρετικά προσβλητικό και προκλητικό να βλέπω τρισάθλιες κραυγαλέες και όζουσες υποθέσεις κλοπής του Δημοσίου χρήματος να τηρούνται, περιέργως και ανεξηγήτως, στο ψυγείο, να έχουν σχεδόν ταφεί ενώ ρίχνεται προβολέας σε άλλες ολιγότερο ενδιαφέρουσες. Δεν θέλω να αποδώσω σε κανένα ευθύνες γιατί, γνωρίζω τον φόρτο των αρμοδίων δικαστικών. Δεν θ' αποφύγω όμως να επαναλάβω ότι αυτοί έχουν αφεθεί από την Εξουσία στην τύχη τους. Δεν συμφέρει στο πολιτικό σύστημα να γίνουν πλήρεις αποκαλύψεις. Μετρά στον ... Πανδαμάτορα χρόνο που θα τα αποδυναμώσει και στην μνήμη του Έλληνα που είναι κοντή, ρηχή και θολή. Όλοι οι υπόλογοι επιδιώκουν να επανέλθουν στην Εξουσία, υπό άλλο σχήμα και μερικοί το έχουν κατορθώσει ήδη. *


Τα Αντισταθμιστικά (ΑΩ) των TOR-MI


Είναι μια χαριτωμένη ιστορία που θα σας την αφηγηθώ εν συντομία.
• 1995 Σκιώδης Πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου, Κυβερνήτης η κ. Δ. Λιανή, ΥΕΘΑ ο. κ. Μ. Αρσένης.
Σε κάποια μικρή εταιρεία, τη HITEC, της Λ. Μεσογείων, παντελώς άσχετης με υγειονομικά, ιδιοκτησίας Β.Κ, ανατίθεται με παρέμβαση η μηχανοργάνωση του ΝΙΜΤΣ, κόστους 1,2 εκ. $ από τα ΑΩ των F-16. Αμερικανική, ειδική εταιρεία με προσφορά 500 χ. $, απορρίφθηκε.
Ο ανάδοχος εισπράττει αρκετά χρήματα, ελάχιστα πράττει και απέρχεται μεγαλοπρεπώς στηριζόμενος στην διάτρητη σύμβαση, που είχε με την αρμόδια υπηρεσία του ΥΕΘΑ, στην οποία δεν προβλέπονταν ρήτρες!!! Η HITEC κηρύχθηκε αναξιόπιστη, αργότερα, από το ΥΕΘΑ και ο Πρόεδρος της persona non grata από 23 Μαρτίου 2000 (Φ 900α/2869/5007/18 Φεβρ. 2002).

Και η συνέχεια...
Ο ιδιοκτήτης της HITEC, μακαρίτης πλέον, Βλάσης Καμπούρογλου, κατέβασε την Τόμπελα HITEC και ανήρτησε την DRUMILAN OFFSET, με αφεντικό τον κ. FOUAD AL ZAYAT της DRUMILAN INTERNATIONAL. Πρώτος στόχος : Τα ΑΩ των TORMI. Αυτά, βέβαια, με την βοήθεια του Υπουργείου Άμυνας, και άλλων Δυνάμεων για να μην κρυβόμαστε. Η DRUMILAN, όντως, "κέρδισε" τα ΑΩ ονομαστικής αξίας 250 εκ. $ και πραγματικής 25 εκ. $.

Το πώς, μην ψάχνετε...

Από τη 23 Μαρτίου 2000 μέχρι τις 24 Απριλίου του ίδιου χρόνου είναι ένας μήνας και μία ημέρα. Η θεώρηση του ΒΚ ως persona non grata, από το Υπουργείο και τη ΓΔΕ, είναι νωπή, νωπότατη. Εν τούτοις ένας μήνας ήταν αρκετός για να πέσει λησμονιά.
Τ

ην 24-4-2000 ο μακαρίτης Β.Κ κουστουμαρισμένος, περιχαρής και οδηγών την απαστράπτουσα MERCEDES του μετέβη στο Στρατόπεδο Φακίνου (ΓΔΕ) όπου τον υποδέχτηκε μετά Βαΐων και Κλάδων ο Γεν. Διευθυντής κ. Αντ. Κάντας που τον ευχαριστεί γιατί η εταιρεία του (DRUMILAN) φάνηκε τόσο συνεπής στις υποχρεώσεις της και του παραδίδει βεβαίωση (Φ0954.4/473225/24.04.00/ΥΕΘΑ/ΓΔΕ) πραγματοποίησης, 100%, των ΑΩ.


• Η DRUMILAN ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΩΣ ΑΩ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΒΙΔΑ. Η Βεβαίωση ήταν ψευδής, μία απάτη!!!

Ο Β. Κ έσπευσε στην Τράπεζα απ' όπου αποδέσμευσε εγγυητική Επιστολή πλήρους (εκτέλεσης ΑΩ 25.081.757,5 $ τα οποία ταξίδευσαν στην Κύπρο έδρα της DRUMILAN INTERNATIONAL (ΦΟΥΑΤ ΑΛ ΖΑΓΙΑΝΤ) απ' όπου έγινε και η διανομή των κερδών! Που πήγαν τα λεφτά; Κυκλοφορούν πολλές εκδοχές. Πόσα κράτησαν Καμπούρογλου - Φουάντ, πόσα πήγαν στους Αξιωματούχους και παρακατιανούς του Υπουργείου Άμυνας;


Όταν αποκαλύφθηκε η απάτη, οι εμπλεκόμενοι έσπευσαν στην Ελβετία για να πνίξουν τους λογαριασμούς. Γράφει η Καθημερινή (07.10.12). "Οι προσπάθειες Άκη και των λοιπών εμπλεκομένων στην Ελβετία για τη συγκάλυψη λογαριασμών, ήταν απεγνωσμένες..." . Σημειώνω ότι η Ρώσικη πλευρά δεν έχει ανάμειξη στο θέμα.

Και ολίγη φαιδρότης
Ο πρωταγωνιστής της αθλιότητας αυτής ανασκολόπισης κάθε έννοιας νομιμότητας δεν είναι ο Κάντας αλλά άλλος ή άλλοι πιο ψηλά.
Ερωτηθείς ο κ. Α. Κάντας γιατί υπέγραψε την άθλια – ψευδή δήλωση απάντησε (Αποκάλυψη 19-06-10) « Η δική μου υπογραφή μπήκε ύστερα από σχετική εισήγηση, όπως συμβαίνει συνήθως. Δεν υπήρξε καμία παρατυπία…». Άθλιοι υφιστάμενοι, λοιπόν. Ο ίδιος ουδέν υποψιάσθηκε!
Μετά συνέβησαν πολλά ( δολοφονίες, θάνατος Καμπούρογλου κ.α. κ.α).
Ο ΦΑΖ δηλώνει στην κ. Γιάννα Παπαδάκου (03.07.12) ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τα ΤΟR-MI και δεν πρόκειται να εμφανισθεί σε κανένα δικαστήριο στην Ελλάδα.

Η δικαστική πορεία
Μετά καταγγελία διεξάγεται δικαστική έρευνα από την τότε Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών και νυν επικεφαλής των Αδιάφθορων κ. Ελένη Ράικου (όπως προκύπτει από τα έγγραφα 164.480, 10-05-2010 Εισ. Πρωτ. Αθηνών, 6016/09-05-2011 Προέδρου Τριμελούς, 276/09-05-2011 Ανακρίτριας 3ου Ειδικού Τριμελούς Πρωτοδικείου) και ασκείται ποινική δίωξη κατά 11 ατόμων για κακουργηματικές πράξεις (απιστία, ψευδή βεβαίωση κ.λπ.).
Η υπ’ αριθμόν ΑΒΜΩ 2008/54 δικογραφία εισήχθη την 03/-3/-9 στο Γ’ Ανακριτικό Τμήμα, ΕΚΤΟΤΕ ΕΚΚΡΕΜΕΙ. Έχουν παρέλθει έξι (6) χρόνια!
Σε ερώτηση προς τη Βουλή (4682/19.1.12) του τότε βουλευτή κ. Ι. Κοραντή ο τότε Υπ. Δικ. κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου απαντά (ΑΠ 87/9.2.12) ότι η ανάκριση διαβιβάσθηκε περαιωμένη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την 29.12.11. Η Εισαγγελία γνώρισε στον Υπουργό ότι ο φάκελος χρεώθηκε σε Εισαγγελικό Λειτουργό (ΑΠ 153262/26.1.09) για περαιτέρω επεξεργασία.
Και μετά;
Βέβαια, κανείς δεν είναι απόλυτος γιατί πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα στο άνοιγμα των λογαριασμών. Ώς πότε όμως; Δεν ενισχύεται έτσι η θεωρία κακεντρεχών ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί επιλεκτικά ή χασομεράει χωρίς λόγο; Δεν ενισχύεται η θεωρία περί ατιμωρησίας που ενθαρρύνει τους νυν πρόθυμους προς αρπαγή;
Το σκάνδαλο των ΑΩ των TORMI και των Ε/Π ΝΗ-9O είναι τα κορυφαία της εποχής και ουδείς έχει διωχθεί μέχρι σήμερα.
Επαναλαμβάνω ότι θα ήταν, όντως, μικροψυχία να πυροβολείται ένας διάτρητος, πλέον, Κάντας (πρόσφατα του προστέθηκαν στις πλάτες ακόμη δύο κατηγορίες: για τα Υ/Β και τους Α/Τ πυραύλους CORNET). Στόχος, λοιπόν, του σημερινού κειμένου δεν είναι ο Κάντας. Είναι οι, μέχρις στιγμής, αόρατοι προϊστάμενοί του που τον διέταξαν να εκδόσει πλαστή βεβαίωση.


• Ποιος υπέδειξε ή πίεσε τον Κάντα να διαπράξει αυτήν την εγκληματική πράξη εις βάρος του Δημοσίου; Γιατί υπέκυψε;
• Ποιος πίεσε τους υφισταμένους του Κάντα, έμπειρα στελέχη, να προωθήσουν αυτή την γελοία εισήγηση; Να υποθέσουμε ότι υπήρξε υπόσχεση καταβολής "χοντρής" μίζας;
• Ποια η κατανομή της "μίζας" των 25 εκ. $. Ο Κάντας σίγουρα ξέρει.
• Υπάρχει συσχέτιση προσώπων της απάτης του ΝΙΜΤΣ με αυτής των ΑΩ;

* Σε επίρρωση των όσων γράφω για τη συστηματική αποδυνάμωση της ομάδας των αδιάφθορων Ράϊκου παραπέμπουν σε καταγγελία των ΝΕΩΝ (30.4.15) όπου αναφέρεται ότι οι Εισαγγελείς διαθέτουν μόνο μία γραμματέα (η οποία κινδυνεύει από υπερκόπωση) και οι πραγματογνώμονες είναι ελάχιστοι. Είναι σαφές ότι το Κράτος τους προκαλεί προσκώματα. Τους αποθαρρύνει και απογοητεύει. Αμφιβάλλω αν διατίθεται ασφάλεια στους κ. Ράϊκου ή Παπανδρέου ενώ η κ. Μιμή φυλάσσεται από ... έξι (6), ο κ. Παπαδήμας από 15 και ο τ. Πρόεδρος κ. Σαρτζετάκης από 30! Ποιος τους απειλεί;

Ο Κων. Φράγκος είναι Υπ/γος ε.α. Αναλυτής Αμυντ. Θεμάτων Συγγραφέας – DEA Σορβόννης στα Αμυντικά


Διαβάστε ακόμη:

"Στ' απόνερα των κρίσεων"! Όλο το καυτό παρασκήνιο των αποφάσεων


"Πως να διαπραγματευτείς μετά από τόσα swap με την Ντόϊτσε Μπάνκ"; Άρθρο του Κώστα Φράγκου
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ