Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιαπωνία - Κίνα ξανά σε ένταση με F 15 να "κυνηγούν" uav

09.09.2013 | 16:34
Η πολεμική αεροπορία της Ιαπωνίας προχώρησε σε κατεπείγουσα απογείωση μαχητικών F-15 σήμερα όταν εντοπίστηκε ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά σε ένα σύμπλεγμα βραχονησίδων που διεκδικούν τόσο το Τόκιο όσο και η Κίνα και η Ταϊβάν, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.


Η προέλευση του τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους δεν εξακριβώθηκε, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα.

Το αεροσκάφος αυτό δεν παραβίασε τον εναέριο χώρο της Ιαπωνίας, διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας, το οποίο δεν αποκάλυψε πόσα μαχητικά συμμετείχαν στον σχηματισμό που εστάλη κατεπειγόντως στην περιοχή.


Χθες (Κυριακή) είχαν απογειωθεί κατεπειγόντως ιαπωνικά μαχητικά όταν δύο κινεζικά βομβαρδιστικά H-6 εντοπίστηκαν να πετούν ανάμεσα στα νησιά της Ιαπωνίας Οκινάουα και Μιγιακοτζίμα, χωρίς ούτε σε αυτή την περίπτωση να εισέλθουν στον εναέριο χώρο της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το υπουργείο.


Την 11η Σεπτεμβρίου 2012 η ιαπωνική κυβέρνηση αγόρασε τρία διεκδικούμενα νησιά στην Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας από έναν ιδιώτη στον οποίο ανήκαν, κάτι το οποίο προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις σε πολλές κινεζικές πόλεις, καθώς και στο μποϊκοτάζ πολλών ιαπωνικών προϊόντων.


Τα νησιά αυτά, τα οποία αποκαλούνται Σενκάκου από την Ιαπωνία, διεκδικούνται επίσης από την Κίνα και την Ταϊβάν, όπου είναι γνωστά ως Ντιαογιού και Τιαογιού, αντίστοιχα 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ