Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ιαπωνία: Άρχισαν οι έλεγχοι για τους επιβάτες των επτά μουσουλμανικών χωρών

30.01.2017 | 09:22
Άρχισαν οι έλεγχοι και στις Ιαπωνικές Αερογραμμές. Οι Ιαπωνικές Αερογραμμές ( Japan Airlines Co) ανακοίνωσαν σήμερα ότι άρχισαν τη διενέργεια ελέγχων για τους επιβάτες των επτά μουσουλμανικών χωρών, που επηρεάζονται από το προεδρικό διάταγμα του Τραμπ, πριν από την αναχώρησή τους για τις ΗΠΑ.

Οι αξιωματούχοι της δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας στην Ιαπωνία θα ενημερώνουν την Υπηρεσία Τελωνείων και Συνοριακής Προστασίας των ΗΠΑ, όταν επιβάτες από αυτές τις χώρες εντοπίζονται στα αεροδρόμια πριν από την αναχώρησή τους και προκειμένου να διευκρινιστεί ότι επιτρέπεται η είσοδός τους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αναφερόμενης αεροπορικής εταιρίας. 

Άρχισαν και οι...εμπορικές πιέσεις ΗΠΑ σε Ιαπωνία 

Αξίζει να τονισουμε ότι το Τόκιο παράλληλα προσπαθεί να οργανώσει όσο το δυνατό καλύτερα τη θέση του, έναντι της κλιμακούμενης εμπορικής πίεσης από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Στο πλαίσιοαυτό, ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, προγραμματίζει να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Toyota Motor Corp, μέσα στην εβδομάδα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να επισκεφτεί την ιαπωνική πρωτεύουσα τον επόμενο μήνα, για συνομιλίες με τον Άμπε. Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να εντοπιστεί στην δρομολόγηση πλαισίου διμερών εμπορικών σχέσεων, αλλά και την αυτοκινητοβιομηχανία.

Δύο πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι ο Άμπε θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Toyota, Ακίο Τογιόντα, ενώ το ραντεβού αυτό, είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Άμπε το Σάββατο, ο Αμερικανός πρόεδρος, διατύπωσε τη δέσμευσή του για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, ενώ ζήτησε τη συνεισφορά της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας προς την κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με δημοσίευμα (Nikkei business daily) που επικαλέστηκε αξιωματούχους της ιαπωνικής κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ