Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιαπωνία - Κίνα: Κλιμακώνεται η ένταση για τα νησιά

23.04.2013 | 09:57
Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε προειδοποίησε σήμερα πως η χώρα του θα απωθήσει "δια της βίας" κάθε κινεζική απόβαση στα διαφιλονικούμενα νησιά Σενκάκου, γύρω από τα οποία έχουν καταπλεύσει κινεζικά πλοία.

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή για το τι θα διατάξει αν Κινέζοι αποβιβαστούν στα νησιά αυτά που διοικούνται από την Ιαπωνία, αλλά τα διεκδικεί και η Κίνα, ο ιάπωνας πρωθυπουργός είπε: "είναι λογικό αν αποβιβαστούν να τους απωθήσουμε δια της βίας".

Η ερώτηση αυτή διατυπώθηκε μετά την είσοδο οκτώ κινεζικών πλοίων ναυτικής επιτήρησης στη ζώνη των 12 μιλίων γύρω από τα νησιά που βρίσκονται στηνΑνατολική Σινική Θάλασσα και το Πεκίνο ονομάζει Ντιαογού.

"Αυτήν την στιγμή περιπολούμε γύρω από τα νησιά Σενκάκου για να εμποδίσουμε οποιαδήποτε απόβαση", τόνισε ο Αμπε και πρόσθεσε πως η ιαπωνική ακτοφυλακή έχει αναλάβει την προστασία της περιοχής.

Η ένταση ανάμεσα στο Πεκίνο και το Τόκιο ενισχύθηκε όταν η Ιαπωνία αγόρασε τρία από τα πέντε αυτά νησιά του αρχιπελάγους. Από τότε η Κίνα στέλνει συχνά πλοία στη ζώνη αυτή, τα οποία παραμένουν εκεί λίγες ώρες και μετά αποπλέουν.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ