Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιαπωνία - Κίνα - Νότια Κορέα: Κοινή στάση έναντι της Βόρειας Κορέας

24.08.2016 | 09:45
Η Ιαπωνία, η Κίνα και η Νότια Κορέα συμφωνούν στην υιοθέτηση κοινής στάσης προκειμένου να παροτρύνουν τη Βόρεια Κορέα, ώστε να μην υιοθετεί προκλητική συμπεριφορά, αλλά και να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετά την τελευταία δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο.

Ο πύραυλος αυτός, είχε τροχιά βολής με κατεύθυνση την Ιαπωνία, ενώ η δοκιμαστική εκτόξευση πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Γιόνχαπ της Ν. Κορέας υποβρύχιο της Βόρειας Κορέας εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους στα πλαίσια δοκιμών στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας.
“Έχουμε επιβεβαιώσει ότι θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τη Βόρεια Κορέα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση από προκλητικές ενέργειες, αλλά και να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ,” δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Φούμιο Κισίντα.

Της δήλωσης αυτής προηγήθηκε τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών, των τριών χωρών.

Το υποβρύχιο της Βόρειας Κορέας που προχώρησε σήμερα σε εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου είχε πορεία τροχιάς προς την Ιαπωνία. Ο πύραυλος αυτός, πραγματοποίησε πτήση 500 χλμ., προς την κατεύθυνση της Ιαπωνίας, ενώ η εξέλιξη αυτή, θεωρείται ότι είναι δηλωτική της τεχνολογικής αναβάθμισης που έχει επιτευχθεί στο πρόγραμμα ανάπτυξης του βαλλιστικού πυραυλικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας. 

Ακόμα, σύμφωνα με το AP, oι υπουργοί Εξωτερικών της Κίνας , της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας καταδίκασαν την τελευταία δοκιμή της Βόρειας Κορέας κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνομιλίας τους.

Ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Fumio Kishida στη συνάντηση με τους με τον Wang Yi Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας και τον Yun Byung - se της Νότια Κορέας, είπε ότι η εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα είναι μια " πρόκληση που απλά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή . "

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ AP

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ