Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισλανδία: Κόκκινος συναγερμός στις υπερατλαντικές πτήσεις λόγω ηφαιστείου

29.08.2014 | 09:33
Ηφαιστειακή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στον παγετώνα Ντινγκγιουγιοκούλ, με αποτέλεσμα οι αρχές να αυξήσουν στο κόκκινο το επίπεδο του συναγερμού για τις αεροπορικές πτήσεις --που είναι και το υψηλότερο επίπεδο--, αλλά δεν έχει εντοπισθεί ηφαιστειακή τέφρα, ανακοίνωσαν οι αρχές της Ισλανδίας.

Εδώ και περίπου μία εβδομάδα καταγράφεται στην περιοχή αυξημένη σεισμική δραστηριότητα."Το Ισλανδικό Γραφείο Μετεωρολογίας αύξησε στο κόκκινο το συναγερμό για την αεροπορία πάνω από τον τόπο της έκρηξης και ο Ισλανδικός Έλεγχος Εναέριας Κυκλοφορίας έκλεισε τον ενάεριο χώρο μέχρι το ύψος των 18.000 ποδών", ανακοίνωσε το ισλανδικό Εθνικό Κέντρο Συντονισμού για την αντιμετώπιση κρίσεων.

"Δεν έχει εντοπισθεί προς το παρόν ηφαιστειακή τέφρα από το σύστημα ραντάρ ... Η σεισμική δραστηριότητα από την έκρηξη είναι χαμηλή", διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.
Η τέφρα από την έκρηξη του ισλανδικού ηφαιστείου Εϊγιαφιατλαγιοκούτλ το 2010 είχε προκαλέσει τον αποκλεισμό επί έξι ημέρες μεγάλου μέρους του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου.

Ο κόκκινος συναγερμός σημαίνει πως επίκειται ή βρίσκεται σε εξέλιξη έκρηξη και είναι πιθανόν να υπάρξει σημαντική εκπομπή τέφρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Πως οι Βίκινγκς βγήκαν από την κρίση - Ντοκιμαντέρ ντοκουμέντο

Η συγκλονιστική στιγμή συντριβής αεροσκάφους - ΒΙΝΤΕΟ
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ