Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Army Culture

ΙΔΙΣ: Τρομοκρατία και ζητήματα ασφαλείας

03.04.2016 | 09:03
Σεμινάριο δια βίου μάθησης με θέμα "Τρομοκρατία και Ζητήματα Ασφαλείας" διοργανώνει στις 16 και 17 Απριλίου το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η τρομοκρατία (και οι στρατηγικές αντιμετώπισής της) αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πολιτικά θέματα παγκοσμίως: κυριαρχεί στα δελτία ειδήσεων, στο δημόσιο διάλογο και στις πολιτικές στρατηγικές.

Παρ’ όλα αυτά δεν έχουν υπάρξει πολλές προσπάθειες εμβριθούς ανάλυσης αυτού του σημαντικού φαινομένου.

Σίγουρα, κανένα επίπεδο αναλυτικής εμβάθυνσης δεν πρόκειται να μας απαλλάξει από την τρομοκρατία, όμως αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς το πολιτικό πρόβλημα που δημιουργεί πρέπει πρώτα να ανταπεξέλθουμε επιτυχώς στο αναλυτικό πρόβλημα που θέτει.

Σε αυτό το πλαίσιο, αυτός ο κύκλος σεμιναρίων θα παρουσιάσει τα πιο σύγχρονα επιστημονικά ευρήματα και αναλυτικά εργαλεία για την κατανόηση της τρομοκρατίας.


Απευθύνεται στο ευρύ κοινό (δικηγόρους, στελέχη δημόσιας διοίκησης, διπλωμάτες, εθελοντές ΜΚΟ, νέους επιστήμονες, δημοσιογράφους, ελεύθερους επαγγελματίες, στρατιωτικούς, Σώματα Ασφαλείας, φοιτητές κ.λπ.).

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ
Ανδρέας Γκόφας, Επίκουρος Καθηγητής Θεωρίας και Επιστημολογίας Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου.
Σωτήρης Ρούσσος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Μεσογειακών, Μεσνατολικών και Ισλαμικών Σπουδών (ΚΕΜΜΙΣ) στο ίδιο Πανεπιστήμιο.
Ευάγγελος Συρίγος, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου.
Αλέξιος Ξανθάκος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής ε.α.- Πυροτεχνουργός, Συγγραφέας-εκδότης επαγγελματικών βιβλίων.
Ευριπίδης Τσακιρίδης, Αμυντικός Αναλυτής, Υπ. Διδ. Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικής Παντείου Πανεπιστημίου.

Δείτε τις πληροφορίες

ΙΔΙΣ - Τρομοκρατία


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ