Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Ίδρυση Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας! Ποιος το πρότεινε

09.09.2015 | 20:59

Προτάσεις υπάρχουν για την Εθνική Άμυνα. Και ειδικότερα για την αμυντική βιομηχανία για την οποία όλοι ενδιαφέρονται αλλά κανείς δεν τολμά να κάνει κάτι.

Μια σημαντική πρόταση διατυπώθηκε από τον κ.Γιώργο Τρουλλινό ο οποίος είναι Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΛΕΑΑ και Διευθύνων Σύμβουλος της IDE (INTRACOM Defense Electronics) .

Μιλώντας για τις «Προοπτικές Ανασυγκρότησης της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας» ,στο 4th Aviation Development Conference που έγινε στο πλαίσιο του Athens Flying Week ο κ.Τρουλλινός επανέλαβε τις θέσεις της ΕΕΛΕΑΑ, όπως αυτές έχουν κατατεθεί τα τελευταία χρόνια σε όλες τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Άμυνας χωρίς όμως ουσιαστικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι είναι αναγκαίο να διατηρηθούν οι απαραίτητες υφιστάμενες υποδομές παραγωγής, και ότι οι βιομηχανίες πρέπει να συμμετέχουν στη συντήρηση και την υποστήριξη των οπλικών συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων με τη δημιουργία συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Δήλωσε, επίσης, ότι είναι αναγκαία η χρηματοδότηση συγκεκριμένων πολυεθνικών και εθνικών έργων Έρευνας & Ανάπτυξης, με απώτερο στόχο την κατασκευή προϊόντων όχι μόνο για την εγχώρια αλλά και για τη διεθνή αγορά.
Τέλος, για την υλοποίηση των ανωτέρω προτάσεων, πρότεινε τη θέσπιση Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας, το οποίο θα είναι αρμόδιο για τις αμυντικές βιομηχανίες, την τεχνολογία και τον τρόπο με τον οποίο υλοποιούνται οι αμυντικές προμήθειες. Η στελέχωση του να γίνει με τεχνοκράτες οι οποίοι, ανεξάρτητοι από κυβερνήσεις και πολιτικές καταστάσεις, θα βάζουν στόχους, θα ελέγχουν και θα αναφέρουν για όλα τα θέματα που αφορούν την αμυντική βιομηχανία και την υλοποίηση των αμυντικών προγραμμάτων.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ