Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ικανοποιημένος ο Πούτιν για την Ρωσικη οικονομία

20.12.2012 | 11:37
Την ικανοποίησή του για την πορεία της ρωσικής οικονομίας, η οποία διατήρησε ένα επίπεδο βιώσιμης ανάπτυξης παρά τη δύσκολη διεθνή συγκυρία, εξέφρασε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την έναρξη της ετήσιας συνέντευξη Τύπου, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση. "Τα αποτελέσματα είναι καλά", τόνισε ο ρώσος πρόεδρος παρουσιάζοντας την οικονομική κατάσταση της Ρωσίας.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι το ΑΕΠ σημείωσε αύξηση κατά 3,7% στο διάστημα από τον Ιανουάριο ως τον Οκτώβριο παρά τη δύσκολη διεθνή συγκυρία, με ύφεση στις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης και με την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη μείωση του ποσοστού ανεργίας στο 5,4% το Νοέμβριο, έναντι 6,6% στις αρχές του έτους, "ένας καλός δείκτης" και "ένας από τους καλύτερους των αναπτυγμένων οικονομιών" υπογραμμίζοντας οτι "αυτό είναι αποτέλεσμα του έργου της κυβέρνησης".
Η Ρωσικη κυβέρνηση υπολογίζει για το 2012 μια οικονομική ανάπτυξη της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ, μετά το 4,3% του 2011, ενώ το ΔΝΤ περιμένει μια επέκταση κατά περίπου 3,75% στο διάστημα 2012-2013.
Ο ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η ύφεση στην ευρωζώνη αποτέλεσε εμπόδιο για την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας και ότι η φτωχή σοδειά έπληξε την οικονομία κατά το τρίτο και τέταρτο τετράμηνο, αυξάνοντας τον πληθωρισμό σε πάνω από 6%.

Ο Πούτιν εξέφρασε ανησυχία για την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της βιομηχανικής παραγωγής. Επεσήμανε ωστόσο το χαμηλό ποσοστό ανεργίας του 5,3-5,4%, το οποίο χαρακτήρισε οχι μόνο ώς καλό, αλλα και ως ένα από τα καλύτερα όλων των αναπτυγμένων οικονομιών του κόσμου".

Εξάλλου, ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι ο αμερικανικός νόμος που τιμωρεί τους Ρώσους οι οποίοι κατηγορούνται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δηλητηριάζει τις σχέσεις Μόσχας-Ουάσινγκτον.
"Αυτό είναι πολύ κακό, βεβαίως δηλητηριάζει τη σχέση μας και συνέχισε χαρακτηρίζοντας ώς "σωστή" την απόφαση που πήρε χθες η Δούμα να απαγορευτούν οι υιοθεσίες παιδιών από τη Ρωσία από Αμερικανούς .
Η Δούμα έλαβε αυτη την απόφαση αντιδρώντας στις κυρώσεις που προβλέπει ο "νόμος Μαγκνίτσκι" που ψηφίστηκε από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Ο νόμος αυτός απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ και προβλέπει την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των ρώσων αξιωματούχων που εμπλέκονται στο θάνατο στη φυλακή, το 2009 στη Μόσχα, του ρώσου νομικού Σεργκέι Μαγκνίτσκι ή σε άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ΔΝΤ ζητά 5 δις από Ρωσία για να δανείσει τη Κύπρο!

Έρχεται επέμβαση; Το ρωσικό σχέδιο "εκκένωσης πολιτών" που ζουν στη Συρία

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ