Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνοτουρκική "ναυμαχία" στα Ίμια: Ο Καμμένος καταθέτει στεφάνι και οι Τούρκοι προκαλούν

28.01.2018 | 15:06
Πρώτη δημοσίευση: 2018-01-28 13:03:29
Τελευταία ενημέρωση: 2018--01-28 15:06:29

Η ρίψη στεφάνου έγινε ακριβώς στο σημείο της θυσίας των ελλήνων ηρώων παρά τις ανήθικες προκλήσεις των Τούρκων που επιχείρησαν να μπλοκάρουν την ρίψη στεφάνου του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Τουρκικό πολεμικό πλοίο επιχείρησε να μπλοκάρει την ρίψη στεφάνου του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, στον τόπο θυσίας των τριών ηρώων Αξιωματικών του ΠΝ Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού. 

Διαβάστε: Kαμμένος από Κάλυμνο: "Δεν είμαστε διατεθειμένοι να χάσουμε ούτε ένα χιλιοστό της εθνικής μας κυριαρχίας"

Πηγές του ελληνικού Πενταγώνου αναφέρουν οτι στην περιοχή βρίσκονταν πολεμικά πλοία και σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής. Μάλιστα τουρκική φρεγάτα επιχείρησε να μπλοκάρει την ρίψη στεφάνου. Η Κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ έκανε τους προβλεπόμενους ελιγμούς εγκλωβίζοντας μάλιστα το τουρκικό πολεμικό πλοίο. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν εμφατικά οτι η ρίψη στεφάνου έγινε ακριβώς στο σημείο της πτώσης του ελικοπτέρου όπου έχασαν την ζωή τους οι τρείς ήρωες αξιωματικοί του ΠΝ.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι «παρεμποδίστηκε» από την τουρκική ακτοφυλακή ο Έλληνας υπουργός Άμυνας ευρισκόμενος σε πολεμικό πλοίο, ενώ επιχείρησε να μεταβεί στις βραχονησίδες Ίμια, για να καταθέσει στεφάνι», σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Επιπλέον δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Star επικαλείται την ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου  "Στις 28 Ιανουαρίου 2018 στις 11:30, αποτράπηκε από τις δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής, η προσέγγιση στις νησίδες των Ιμίων του πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού “ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ” και του πλοίου της ελληνικής Ακτοφυλακής ΛΣ-70. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να διαφυλάσσουν με αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες”."

Στο δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα τονίζει οτι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, δεν πλησίασε τις βραχονησίδες, μετά την αυστηρή προειδοποίηση  της τουρκικής Ακτοφυλακής, ενώ η ελληνική αντιπροσωπεία αποχώρησε από τα «τουρκικά ύδατα» χωρίς ένταση.

 

Στην ομιλία του προς τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα της Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε: «Είμαστε σήμερα εδώ,για να αποδώσουμε τις οφειλόμενες τιμές στους ήρωες του Πολεμικού μας Ναυτικού που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, το 1996, στα Ίμια. Ο Παναγιώτης Βλαχάκος, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης και ο Έκτορας Γιαλοψός θα μείνουν στο πάνθεον των ηρώων. 
Αποφασίσαμε να είμαστε εδώ, μαζί σας, στο«ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», γιατί όπως και όλα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και οι Ένοπλες Δυνάμεις,εν καιρώ ειρήνης ασκείστε σε συνθήκες πολέμου. Το αποδείξατε περίτρανα τις προηγούμενες ημέρες, όπου με άριστους ναυτικούς ελιγμούς, ακολουθώντας τους κανόνες του ναυτικού δικαίου και τις παραδόσεις του Πολεμικού μας Ναυτικού, χωρίς να δειλιάσετε ούτε ένα δευτερόλεπτο, αποδείξατε ότι είστε οι άριστοιόχι μόνο στην επίδειξη σημαίας, αλλά και στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, με τον κ. Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αποφασίσαμε η ρίψη στεφάνου σήμερα να γίνει από το «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ». Σας ευχαριστούμε για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε, ανταποκρινόμενοι στον όρκο σας. Αποτελείτε παράδειγμα για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Για τους ήρωες που «έφυγαν» υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας ένα είναι το σύνθημα: «Αθάνατοι».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ