Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Ίμια: Το ντοκουμέντο του εμβολισμού του «Γαύδος» και τα "προεόρτια"

17.02.2018 | 09:11
Τελευταία ενημέρωση: 2018-02-17 09:11:11
Πρώτη δημοσίευση: 2018-02-16 22:01:33

Συγκλονιστικά ντοκουμέντα από τη στιγμή του εμβολισμού ΠΑΘ "Γαύδος" από την τουρκική ακταιωρό UMUT το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στα Ίμια είδαν το φως της δημοσιότητας.  Και τα δυο βίντεο διάρκειας 26 και 40 δευτερολέπτων αντίστοιχα, είναι τραβηγμένα από τις κάμερες του πλοίου του Λιμενικού Σώματος. 

Αμφότερα τα βίντεο που δημοσίευσε το www.kathimerini.gr καταγράφουν από διαφορετικές γωνίες την εγκληματική κίνηση του τουρκικού πλοίου που χτυπάει με την πλώρη την πρύμνη του ΠΑΘ "Γαύδος". Τις δραματικές στιγμές είχε περιγράψει στην συγκλονιστική μαρτυρία του ένα μέλος του πληρώματος, που αποκάλυψε η εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου Live News στο Έψιλον: "Ήταν μακριά και πιστεύαμε ότι θα «έκοβαν» ή θα άλλαζαν πορεία την τελευταία στιγμή όπως κάνουν συχνά." είχε πει . 

Είχε προσθέσει μάλιστα: "Όμως αυτή τη φορά δεν έκοβαν, ερχόντουσαν κατά πάνω μας. Μας είχαν κεντράρει. Οι περισσότεροι από το πλήρωμα ήταν στη γέφυρα και την υπερκατασκευή. Εμείς τους φωνάζαμε ακολουθώντας τις οδηγίες: «Είστε στα ελληνικά χωρικά ύδατα! Απομακρυνθείτε!» Τουλάχιστον 5 φορές ειδοποιήσαμε. Δεν λάβαμε καμία απάντηση. Συνέχιζαν να πλησιάζουν με ταχύτητα. Στα 50 μέτρα καταλάβαμε ότι δεν θα κόψει«.Το άγνωστο επεισόδιο

Ενα άγνωστο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στα Ιμια μερικές ώρες πριν από τον εμβολισμό του «Γαύδος» από την τουρκική ακταιωρό, η εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων το βράδυ της Δευτέρας στο πλοίο ανοικτής θάλασσας (ΠΑΘ) «Φούρνοι» του Λιμενικού να μετακινηθεί από την Καλόλιμνο στα Ιμια και η σιγή ασυρμάτου μετά τη σύγκρουση των δύο πλοίων συνθέτουν το παρασκήνιο του «θερμού» επεισοδίου που εκτυλίχθηκε τη νύχτα της Δευτέρας. Οπως καθημερινά από τις αρχές Ιανουαρίου, πλοία του Λιμενικού εκτελούν περιπολίες στην περιοχή των Ιμίων. Tο 060 παρέμενε για λόγους τακτικής μακριά από την οριογραμμή, πιο κοντά στις ακτές της Καλολίμνου.

Διαβάστε περισσσότερα εδώ

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ