Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ίμια: Σκηνικό πολέμου "στήνει" η Hürriyet

13.02.2018 | 18:22
Η τουρκική "μονταζιέρα" φαίνεται να εχει μπει πάλι σε λειτουργία μετα απο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet για 11 τουρκικά πολεμικά πλοία στην περιοχή και 8 ελληνικά. Πηγές του ελληνικού Πενταγώνου αναφέρουν οτι στην περιοχή υπάρχουν 3 σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής και μια πυραυλάκατος και 2 σκάφη του ελληνικού Λιμενικού. 

Ειδικότερα το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet, περιγράφει ένα σκηνικό πολέμου που έχει στηθεί γύρω από τα Ίμια.
 Συγκεκριμένα, το σχετικό άρθρο δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 13.02.2018. H Hürriyet αναφέρει πως από τις 14:30 το μεσημέρι υπάρχει έντονη κινητικότητα γύρω από τα Ίμια. Κάνει λόγο για συγκέντρωση πλοίων στις βραχονησίδες, τονίζοντας πως 11 τουρκικά πολεμικά έχουν σπεύσει γύρω από τα Ίμια. Ακόμη τονίζει πως έχουν καταφθάσει οκτώ ελληνικά πλοία, ενώ σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, τα τουρκικά πλοία στο σημείο περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- δύο πλοία ακτοφυλακής και δύο ταχύπλοα.

Όπως σχολιάζουν οι Τούρκοι, στις 14:45 δύο ταχύπλοα με οπλισμένους Έλληνες στρατιώτες, κέντρισαν την προσοχή των τουρκικών δυνάμεων όταν έφυγαν από τη Λέρο και περνώντας στο ένα μίλι από τα Ίμια, κατευθύνθηκαν προς την Κω.

Πηγές του ελληνικού Πενταγώνου αρκούνταν να σημειώσουν οτι στην περιοχή υπάρχουν 3 σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής και μια πυραυλάκτος και 2 σκάφη του ελληνικού Λιμενικού. Ανάξια σχολιασμού ειναι η αναφορα περι αποτροπής διάπλου ελληνικού ταχέως σκαφου προς τα Ίμια στο οποιο επέβαιναν πάνοπλοι κομμάντος των ΕΕΔ, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ