Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εθνικιστές προσπάθησαν να "δουν" τον Οτζαλάν στο Ιμραλι.

07.07.2012 | 00:50
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Τούρκοι εθνικιστές προσπάθησαν να αποβιβαστούν στη νήσο Ιμραλι όπου κρατείται ο Αμντουλάχ Οτζαλάν , όμως η προσπάθεια του απέτυχε με την παρέμβαση των σκαφών της τουρκικής ακτροφυλακής.
Μέλη του «Κόμματος Μεγάλης Ενότητας», επιβιβάστηκαν σε σκάφος και με διάφορα εθνικιστικά συνθήματα ξεκίνησαν το ταξίδι τους για να διαπιστώσουν όπως δήλωσαν αν πράγματι ο Οτζαλάν βρίσκεται στο Ίμραλι. Καθώς τις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφορούν φήμες στην Τουρκία πως ο Κούρδος ηγέτης κρατείται κάτω από καλύτερες συνθήκες σε άλλη περιοχή καθώς οι δικηγόροι του δεν τον έχουν δει εδώ και έναν χρόνο όπως και ο αδελφός του δεν τον έχει δει τους τελευταίους έξι μήνες.
Όμως η προσπάθεια των εθνικιστών απέτυχε , καθώς τους στασμάτησαν σκάφη της ακτοφυλακής σε απόσταση 2 μιλίων από τη νήσο Ίμραλι στη θάλασσα του Μαρμαρά.
Τα μέλη του ίδιου κόμματος το 2011, είχαν επιχειρήσει να αποβιβαστούν με παρόμοιο τρόπο στο Αγαθονήσι αλλα δεν είχαν πετύχει το στόχο τους μετα την παρέμβαση των ελλήνων στρατιωτών και του Λιμενικού Σώματος. Οι ίδιοι με προκλητικό και αβάσιμο τρόπο αμφισβητούν την ελληνικότητα του νησιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ύποπτος θάνατος Οζάλ,ο καρκίνος του Ερντογάν και ο Οτσαλάν.Άρθρο του Σ.Καλεντερίδη
Στο στόχαστρο των τουρκικών ΜΜΕ ο Παναγιωτόπουλος ,λόγω της συνέντευξης Οτσαλάν
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ