Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιμβρος: Οι 4 μαθητές ξεκίνησαν τα μαθήματα τους

16.09.2013 | 12:53
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς σήμερα στην Τουρκία άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά μετά από 49 χρόνια το ελληνικό δημοτικό σχολείο της Ίμβρου το οποίο είχαν κλείσει οι τουρκικές αρχές το 1964.
Οι 4 μαθητές ηδη ξεκίνησαν τα μαθήματα τους και η χαρά των ελλήνων κατοίκων του νησιού είναι μεγάλη καθώς βλέπουν να ζωντανεύει και πάλι το σχολείο τους.
Η διευθύντρια του σχολείου Παρασκευή Βερβέρη δήλωσε πως « μετά από σχεδόν μισό αιώνα διακοπής, ολοκληρώσαμε και το εγκαινιάσαμε. Δίκαια είναι η χαρά και η υπερηφάνεια μας. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση αυτού του δύσκολου έργου».
Η πρόεδρος του σχολείου Άννα Κουτσομάλη τόνισε πως « εργαζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον και είμαστε γεμάτοι με ελπίδες, ευχαριστώ την ελληνική μειονότητα της Ίμβρου που μου εμπιστεύτηκε αυτό το δύσκολο καθήκον».
Στα εγκαίνια συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος, ο πρόεδρος των μειονοτικών Βακουφίων Λάκης Βίγκας, και ο διευθυντής εκπαιδευτικής Διεύθυνσης της Ιμβρου Τεκίν Μπας.
Ο Λάκης Βίγκας δήλωσε πως « η επαναλειτουργία του σχολείου αυτού και η επανάκτηση του δικαιώματος της εκπαίδευσης είναι ένα μεγάλο βήμα και έχει σημαντικό νόημα. Ολοι γνωρίζεται πως περιμέναμε το σχολείο αυτό εδώ και περίπου 50 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ίμβρος: επιτρέπουν την λειτουργία ελληνικού σχολείου που απαγορεύει ο νόμος!

Η ιστορία των σχολείων της Ιμβρου

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ