Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΜΒΡΟΣ: Οκτώ παιδιά εγκαινιάζουν το ελληνικό γυμνάσιο στο νησί

01.07.2014 | 00:09
Oκτώ (8) μαθητές αναμένεται να έχει το πρώτο έτος λειτουργίας του το επανιδρυόμενο από την ελληνική μειονότητα Γυμνάσιο  στην Ίμβρο
 
 Μετά το ελληνικό  Δημοτικό Σχολείο στην Ίμβρο, που άνοιξε πέρυσι - ως ιδιωτικό - μετά από 49 χρόνια και ήταν η αρχή,  τώρα γίνεται άλμα για το Γυμνάσιο ως αποτέλεσμα των αγώνων για τα μειονοτικά δικαιώματα.Στο κτήριο στο οποίο  θα εγκατασταθεί το Γυμνάσιο, ένα παλιό σχολείο, στα Αγρίδια (Τεπεκιόι ) της  Ιμβρου, συνεχίζονται οι επισκευές και  το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει το Σεπτέμβριο. 
 
Το θέμα του ελληνικού Γυμνασίου που έχει ήδη αναδείξει το OnAlert  από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σκέψεις δημιουργίας του, προχωράει καλά, είπε ο εκπρόσωπος των μειονοτικών Βακουφίων, κ. Λάκης Βίγκας.Μιλώντας  σχετικά για το θέμα στην εφημερίδα Aksam, είπε ότι από το λαό της περιοχής υπήρξαν αιτήματα για το άνοιγμα γυμνασίου και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα για να μπορεί η κοινωνία να ζει εκεί και να δημιουργήσει κάποιο μέλλον για τον εαυτό της. Βλέπουμε ότι οι τοπικές αρχές υποστηρίζουν τις εργασίες που γίνονται, αναφορικά με το εν λόγω γυμνάσιο. Βιώνονται ελπιδοφόρες εξελίξεις.»
 
Ο κ. Βίγκας εξήγησε ότι φέτος αναμένεται να κάνουν εγγραφή στο εν λόγω γυμνάσιο οκτώ μαθητές και πρόσθεσε «Το γεγονός ότι είναι μικρός ο αριθμός έχει σχέση και με τις συνθήκες στην περιοχή. Δεν πρόκειται για ένα εύκολο χρονοδιάγραμμα. Όμως οι άνθρωποι επιθυμούν ν’ αφήσουν πίσω τις κακές αναμνήσεις που έζησαν πριν από 50 χρόνια και αναζητούν ένα νέο μέλλον. Στο μεταξύ και η διαδικασία που ακολουθεί το κράτος αναφορικά με τις μειονότητες προχωράει πολύ καλά».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ