Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ινδονησία: 28χρονη καταδικάστηκε για σχεδιασμό επίθεσης αυτοκτονίας

28.08.2017 | 09:57
Δικαστήριο της Τζακάρτα καταδίκασε μια γυναίκα που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας σε ποινή κάθειρξης 7,5 ετών, ανακοίνωσαν εισαγγελείς και ο δικηγόρος της. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που καταδικάζεται γυναίκα στην Ινδονησία για τον σχεδιασμό επίθεσης αυτοκτονίας.

Η 28χρονη Ντιάν Γιούλια Νόβι συνελήφθη στα τέλη του περασμένου έτους επειδή σχεδίαζε να ανατιναχθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο στην Τζακάρτα στην διάρκεια της αλλαγής φρουράς. Συνελήφθη μαζί με τον σύζυγό της Μοχάμεντ Νουρ Σολίκιν.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει δεκαετή ποινή κάθειρξης για την Νόβι, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, λάμβανε οδηγίες για την επίθεση από τον Μπαχρούν Ναϊμ, έναν ένοπλο Ινδονήσιο που θεωρείται ότι μάχεται με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

"Η ποινή της μειώθηκε επειδή ομολόγησε τις πράξεις της", δήλωσε σήμερα στο Reuters ο δικηγόρος της.
Οι δικαστές κατέληξαν σε απόφαση νωρίτερα από το αναμενόμενο γιατί η Νόβι είναι έγκυος και πρόκειται να γεννήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου, είπε ο δικηγόρος της. Βρίσκεται υπό κράτηση σε εγκαταστάσεις στην περιοχή της Τζακάρτα.

Ο σύζυγός της δικάζεται για την ίδια υπόθεση και η επόμενη ακροαματική διαδικασία είναι προγραμματισμένη για τις 6 Σεπτεμβρίου.
Όπως είπε ο δικηγόρος της, η Νόβι, η οποία θεωρείται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενώ εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στην Ταϊβάν, δεν σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι περιήλθε στην κατοχή της μια επιστολή, την οποία η Νόβι σχεδίαζε να στείλει στους γονείς της ενημερώνοντάς τους για την πρόθεσή της να πραγματοποιήσει τζιχάντ. Στη συνέχεια, στο δωμάτιο της γυναίκας που ενοικίαζε στην πόλη Μπεκάζι, περίπου μια ώρα έξω από την Τζακάρτα, βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός.

 
Τέλος, η 28χρονη δήλωσε την δίκη της στο δικαστήριο της Ανατολικής Τζακάρτα ότι είχε κίνητρο να πραγματοποιήσει το σχέδιο για τη δημιουργία «καλών πράξεων» για τους γονείς της, σύμφωνα με το jihadwatch.org

«Η ευλογία από τζιχάντ θα μπορούσε να βοηθήσει τους γονείς μου να εισέλθουν στον ουρανό», δήλωσε η Νόβι.

«Η αυτοκτονία είναι για ανθρώπους που είναι απελπισμένοι στη ζωή τους, ενώ δεν ήμουν απογοητευμένη στη ζωή. (Τζιχάντ) για μένα είναι μια (καλή) πράξη για τη διατήρηση της θρησκείας στην Ινδονησία ».

Στην δίκη της έχει ακουστεί ότι εργαζόταν ως διακινούμενη εργαζόμενη στην Ταϊβάν γύρω στο 2015 όταν άρχισε να ασχολείται με τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης

Με πληροφορίες από AΠΕ - ΜΠΕ,  jihadwatch.org
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ