Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ίντσιρλικ: Τα γερμανικά Τornado θα επιχειρούν το φθινόπωρο από νέα διεύθυνση

19.06.2017 | 16:30
Οι επιχειρήσεις των γερμανικών αεροσκαφών στο πλαίσιο του πολυεθνικού συνασπισμού που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία αναμένεται να επαναληφθούν τον Οκτώβριο, δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Bild am Sonntag. Αν και η ακριβής ημερομηνία της αποχώρησης του γερμανικού κλιμακίου από την τουρκική βάση στο Ίντσιρλικ δεν έχει ακόμη αποσαφηνισθεί, στόχος του Βερολίνου κατά την υπουργό Άμυνας είναι η περίοδος της μετάβασης να είναι όσο το δυνατόν πιό σύντομη, με εξασφαλισμένη την ασφάλεια του προσωπικού.

Tο γερμανικό κλιμάκιο είναι προγραμματισμένο να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις κατά του ISIS μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Αφού μετακινηθούν τα ιπτάμενα τάνκερ στην Ιορδανία όσο πιο άμεσα γίνεται, προβλέπεται να είναι και πάλι διαθέσιμα για αποστολές εναερίου ανεφοδιασμού κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Η μεταστάθμευση όμως των Tornado και του πολύπλοκου, όσο και ευαίσθητου, φωτοαναγνωριστικού εξοπλισμού τους είναι κάτι τελείως διαφορετικό και όπως επισημαίνει η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας θα απαιτηθεί διάστημα δύο μηνών, από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο. “Από τον Οκτώβριο, τα αναγνωριστικά Tornado θα αναλάβουν και πάλι αποστολές σύμφωνα με το πρόγραμμα” διαβεβαιώνει η κα φον ντερ Λάϊεν.

Οι γερμανικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην Τουρκία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015 για να συμμετάσχουν στην εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, μετά την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ Άγκυρας και Βερολίνου με εκατέρωθεν αφορμές (η Γερμανία δεν επέτρεψε σε βουλευτές του Ερντογάν να κάνουν προεκλογική εκστρατεία για το δημοψήφισμα σε Τούρκους που ζουν εκεί και η Τουρκία εις απάντηση απαγόρευσε σε μέλη του γερμανικού Κοινοβουλίου να επισκεφθούν Γερμανούς στρατιωτικούς στο Ίντσιρλικ) αποφασίσθηκε η αποχώρηση του γερμανικού κλιμακίου σε βάση της Ιορδανίας.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ