Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

ΗΠΑ: Διοικητικές τιμωρίες σε Αμερικανούς αξιωματικούς και ναύτες του USS Fitzgerald

18.08.2017 | 09:08
Περίπου 12 αμερικανοί ναυτικοί, μεταξύ των ο πλοίαρχος και άλλα ανώτατα στελέχη του πλοίου, αναμένεται τιμωρηθούν για τη σύγκρουση τον Ιούνιο μεταξύ του αμερικανικού αντιτορπιλλικού USS Fitzgerald και ενός φιλιππινέζικου φορτηγού πλοίου, είπε το Ναυτικό χθες.

Ο ναύαρχος Μπιλ Μοράν, υποδιοικητής ναυτικών επιχειρήσεων, είπε σε δημοσιογράφους ότι ο πλοίαρχος, ο αντιπλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος θα απομακρυνθούν από το πλοίο διότι "χάσαμε την εμπιστοσύνη και την πεποίθηση στις ηγετικές τους ικανότητες".

Ο Μοράν δήλωσε ότι περίπου 12 ναύτες θα αντιμετωπίσουν διοικητικές τιμωρίες, ενώ άφησε ανοχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω αντίκτυπα.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται πολλαπλές αμερικανικές και ιαπωνικές έρευνες για το πώς το USS Fitzgerald και το πολύ μεγαλύτερο φορτηγό πλοίο ACX Crystal συγκρούστηκαν σε αίθριο καιρό νότια του Κόλπου του Τόκιο στις 1:30 π.μ. τοπικής ώρας την 17η Ιουνίου.

Στη σύγκρουση, η οποία δημιούργησε σοβαρό ρήγμα στο πολεμικό κάτω από τον ίσαλο, σκοτώθηκαν επτά αμερικανοί ναύτες, τη μεγαλύτερη απώλεια ναυτικών σε αμερικανικό πολεμικό πλοίο από το 2000, όταν βομβαρδίστηκε το αντιτορπιλλικό USS Cole στον Κόλπο του Άντεν της Υεμένης το 2000.
Το Ναυτικό δημοσιοποίησε μια αναφορά που παρέθεσε νέες λεπτομέρειες για τη σύγκρουση και το τί ακολούθησε.

Εξήντα δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση είχε πλημμυρίσει εντελώς ένα διαμέρισμα του πολεμικού πλοίου με κουκέτες. Περίπου 25 από τους 35 ναύτες κατάφεραν να βγουν παρά τα αντικείμενα που επέπλεαν γύρω τους και δύο από αυτούς παρέμειναν στη σκάλα στο διαμέρισμα, βοηθώντας άλλους να βγούν. "Οι επιλογές που έκαναν αυτοί οι δύο ναύτες φαίνεται να έσωσαν τη ζωή τουλάχιστον δύο συναδέλφων των", είπε η αμερικανική αναφορά.

Ο πλοίαρχος είχε εγκλωβιστεί στο διαμέρισμά του, και πέντε ναύτες χρησιμοποίησαν μια βαρειά για να σπάσουν την πόρτα. "Ακόμα και όταν άνοιξε η πόρτα, υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός από συντρίμμια και έπιπλα πίσω από την πόρτα, εμποδίζοντας την είσοδο και την έξοδο", έγραφε η αναφορά.

Οι ναύτες προσθέθηκαν μεταξύ τους με ζώνη και διέσωσαν τον πλοίαρχο, ο οποίος εκείνη τη χρονική στιγμή βρισκόταν να κρέμεται στα πλευρά του πλοίου. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ