Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

ΗΠΑ: Ψηφίστηκε το "πάγωμα" για την πώληση των F-35

24.05.2018 | 21:18
Πρώτη δημοσίευση: 2018-05-24 21:04:14
Tελευταία ενημέρωση: 2018-05-24 21:18:14


Ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ο αμυντικός προϋπολογισμός του Πενταγώνου στον οποίο περιλαμβάνεται η τροπολογία για το πάγωμα παράδοσης αμυντικού εξοπλισμού στην Τουρκία, έως ότου συνταχθεί έκθεση από το Πεντάγωνο για το πραγματικό επίπεδο των πραγματικών σχέσεων της Ουάσιγκτον και της Άγκυρας.

Στην τροπολογία περιλαμβάνεται και η πώληση των αμερικανικών μαχητικών F-35 στην Τουρκία, σύμφωνα με το hellasjournal.com Απομένει τώρα να συμφωνήσει η Γερουσία και να υπογράψει ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ για να ισχύσει ο νόμος.

Ψήφισαν υπέρ 351 βουλευτές και κατά μόνο 66. Η εξέλιξη θεωρείται μία μεγάλη νίκη των ελληνικών (HALC), των αρμενικών και άλλων οργανώσεων, που συνεργάστηκαν για να σταματήσει ο εξοπλισμός της Τουρκίας, μέχρι να συνετιστεί, και να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους κανόνες του ΝΑΤΟ, όπως και τους γείτονές της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμερικανική κυβέρνηση είχε αποφασίσει να μην παραδώσει τα πρώτα τέσσερα μαχητικά αεροπλάνα F-35, στην Τουρκία για λόγους εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του hellasjournal.com.

Πηγή: https://hellasjournal.com/

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ