Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

ΗΠΑ - Νότια Κορέα: "Απομακρύνουν" όπλα μαζικής καταστροφής από τη Βόρεια Κορέα - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

21.12.2017 | 14:18
Ο αμερικανικός στρατός ανέφερε ότι  εκπαιδεύεται μαζί με την Νότια Κορέα για μια αποστολή η οποία αναμένεται να “προσγειωθεί” στο έδαφος της Βόρειας Κορέας σε περίπτωση πολέμου, με στόχο να απομακρύνει τα όπλα μαζικής καταστροφής.

Φωτογραφίες από μια πρόσφατη άσκηση με το όνομα Warrior Strike IX δείχνουν τη στρατιωτική μονάδα γνωστή ως “ The Black Jack Brigade” πάντως, να εκπαιδεύεται μαζί με τους συνάδελφους από την Νότια Κορέα στο στρατόπεδο Stanley στη Νότια Κορέα.

Οι φωτογραφίες αυτές δημοσιεύτηκαν στη σελίδα της μονάδας στο Facebook και δείχνουν ότι η εκπαίδευση στρατιωτών περιλαμβάνει και εξοπλισμό νυχτερινής όρασης αλλά και τεθωρακισμένα οχήματα μεταξύ άλλων. 

Καθώς φαίνεται από την περιγραφή της άσκησης στο facebook η οποία έλαβε χώρα στις 15 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε σενάριο με στόχο την μεταφορά τραυματιών καθώς επίσης την αιχμαλωσία αντίπαλων μαχητών.

Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι ένας εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού στη Νότια Κορέα δήλωσε στο Business Insider ότι ο στρατός των ΗΠΑ “δεν συζητά συγκεκριμένα σενάρια”.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ασκήσεις είναι ζωτικής σημασίας για την ετοιμότητα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους και διασφαλίζουν ότι είναι έτοιμοι και καταλλήλως εκπαιδευμένοι για κοινές επιχειρήσεις. 

Η Βόρεια Κορέα είναι γνωστό ότι κρύβει όπλα σε βουνά και σε υπόγειες σήραγγες. 
Σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ/Νότιας Κορέας, πρωταρχικός στόχος θα ήταν η προσπάθεια καταστροφής των όπλων μαζικής καταστροφής της Πιονγκιανγκ, αναφέρει η dailymail.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες των Αμερικανών παρακάτω: 

 

 

 

 

Δείτε επίσης εντυπωσιακό βίντεο από την άσκηση:


 

Με πληροφορίες από http://www.dailymail.co.uk

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ