Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος "τιμωρεί" το Πακιστάν

03.01.2018 | 10:06
Ο Λευκός Οίκος "τιμωρεί" το Πακιστάν για τις "πενιχρές επιδόσεις" του στο μέτωπο της τρομοκρατίας. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς δήλωσε την Τρίτη  ότι η αμερικανική προεδρία επιθυμεί να δει το Πακιστάν να κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σημειώνοντας πως πιθανώς θα ανακοινώσει εντός ημερών ενέργειες με σκοπό την άσκηση πίεσης στο Ισλαμαμπάντ.

«Ο στόχος μας είναι ότι γνωρίζουμε ότι μπορούν να κάνουν περισσότερα για να σταματήσουν την τρομοκρατία και επιθυμούμε να το κάνουν», τόνισε η Σάντερς στους δημοσιογράφους, σημειώνοντας πως λεπτομέρειες για συγκεκριμένες ενέργειες θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων 24 έως 48 ωρών.

Λίγο νωρίτερα, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι επιβεβαίωσε την αναστολή χορήγησης οικονομικής βοήθειας ύψους 255 εκατομμυρίων δολαρίων στο Πακιστάν, εξαιτίας της αποτυχίας του να συνεργαστεί πλήρως με την μάχη των ΗΠΑ ενάντια στην τρομοκρατία.

Παράλληλα η Σάντερς ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος καλεί την ηγεσία του Ιράν να σεβαστεί το δικαίωμα των πολιτών του στη διαμαρτυρία, καθώς συνεχίζονται σε αρκετές ιρανικές πόλεις οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα.

«Οι ΗΠΑ στηρίζουν τον ιρανικό λαό και καλούν το καθεστώς να σεβαστεί το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών του να εκφράζουν ειρηνικά την επιθυμία τους για αλλαγή», σημείωσε. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ