Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Ο Τράμπ αποκαλεί στο Twitter ηλίθιους όσους διαφωνούν με τους δασμούς

05.08.2018 | 02:24
Με το γνώριμο πληθωρικό ύφος του, και μέσα από το αγαπημένο του Twitter, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, χαρακτήρισε ηλίθιους όσους διαφωνούν με το σχέδιο του για την επιβολή αυξημένων δασμών στα προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε την απόφασή του για επιπρόσθετους δασμούς αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων υποστηρίζοντας ότι τα εν λόγω μέτρα:  «είναι πιο πολύ πιο αποτελεσματικό από όσο κανείς μπορούσε να περιμένει».

«Οι δασμοί είναι πιο πολύ αποτελεσματικοί από όσο κανείς μπορούσε ποτέ να περιμένει», τόνισε σε tweet του ο Τραμπ, επικαλούμενος τις απώλειες του χρηματιστηρίου της Κίνας.«Η αγορά μας είναι πιο ισχυρή από ποτέ και θα ενισχυθεί δραματικά μόλις αυτές οι φρικτές εμπορικές συμφωνίες επαναδιαπραγματευτούν με επιτυχία. Πρώτα η Αμερική», είπε χαρακτηριστικά.

Το αμερικανικό σχέδιο προβλέπει αύξηση των δασμούς που πρόκειται να επιβληθούν σε κινεζικά προϊόντα από 10% σε 25%.«Οι τελωνειακοί δασμοί έχουν τεράστια θετική επίδραση στη βιομηχανία μας του χάλυβα», ανέφερε με άλλη του ανάρτηση, επισημαίνοντας ότι «εργοστάσια ανοίγουν στις ΗΠΑ, οι εργαζόμενοι στην χαλυβουργία έχουν ξανά δουλειά».

«Οι τελειωνιακοί δασμοί θα κάνουν τη χώρα πιο πλούσια από ό,τι είναι σήμερα. Μόνο οι ηλίθιοι διαφωνούν», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο «για πρώτη φορά» η Κίνα είναι σε υποδεέστερη θέση σε σχέση με τις ΗΠΑ.

Ως απάντηση στο αμερικανικό σχέδιο την Παρασκευή το Πεκίνο ανακοίνωσε την απόφασή του να επιβάλει πρόσθετους δασμούς σε 5.207 αμερικανικά εισαγόμενα προϊόντα αξίας 60 δισεκ. δολαρίων. 

Δείτε τα tweet του Ντόναλντ Τραμπ
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ