Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

ΗΠΑ: Συνελήφθη φυγάς σμηναγός της ΠΑ μετά από 35 χρόνια εξαφάνισης!

11.06.2018 | 16:14
Βρέθηκε και συνελήφθη σμηναγός της ΠΑ των ΗΠΑ που είχε εξαφανιστεί την δεκαετία του 1980. 

Ο  σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που είχε εξαφανιστεί το 1983  είχε κατηγορηθεί ότι ήταν κατάσκοπος κατά τη διάρκεια του Ψυχρού πολέμου με τη Σοβιετική Ένωση. Ο φυγάς συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στο σπίτι του στην Καλιφόρνια όπου πέρασε την ζωή του τα τελευταία 35 χρόνια με πλαστή ταυτότητα,  σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ομάδα ειδικών ερευνών της Αεροπορίας.

Ο William Howard Hughes Jr, ετών 66 τέθηκε υπό κράτηση της Τετάρτη καθώς εξακριβώθηκε ότι είχε πλαστή ταυτότητα σύμφωνα με όσα δήλωσε η αεροπορία. Ερωτηθείς την Πέμπτη από την Υπηρεσία Διπλωματικής Ασφαλείας του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι το όνομα του ήταν Barry O’Beirne. Ωστόσο όταν έπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεση του τελικά παραδέχτηκε ότι ήταν ο φυγάς που έψαχνε η Αεροπορία.

Ο Hughes ήταν εργένης και η βάση του ήταν στο Kirtland στην περιοχή Albuquerque στο Νέο Μεξικό όταν εξαφανίστηκε το 1983 τον Ιούλιο. Όπως δήλωσε στις Αρχές υπέφερε από κατάθλιψη επειδή ήταν στο στρατό και έφυγε για την Καλιφόρνια όπου και έφτιαξε την νέα του ταυτότητα. Από τότε ζούσε εκεί.

Λίγο πριν φύγει από το Νέο Μεξικό όμως ο Hughes τράβηξε συνολικά 28.500 δολάρια από την τράπεζα του αφού επικσέφτηκε 19 υποκαταστήματα από διαφορετικές πόλεις. Τραβούσε λίγα χρήματα κάθε φορά.

Ο Hughes εργαζόταν στο Κέντρο Επιχειρησιακής Δοκιμής και Αξιολόγησης της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου ασχολήθηκε με τον ταξινομημένο σχεδιασμό και την ανάλυση των συστημάτων επιτήρησης, ελέγχου και επικοινωνιών του ΝΑΤΟ. Διαχειριζόταν πολύ ευαίσθητες πληροφορίες.

Αφότου εξαφανίστηκε, το αυτοκίνητο του βρέθηκε στο αεροδρόμιο Albuquerque και μετά από έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν σημειώσεις όπου αποκάλυπταν τα σχέδια φυγής του.

Τη δεκαετία του 1980 υπήρχαν υποψίες ότι είχε διαφύγει στο Σοβιετική Ένωση. Λόγω της θέσης που είχε ανάμεσα στις υποχρεώσεις του ήταν και η εκπαίδεσευη των αξιωματικών που είναι επιφορτισμένοι με την καταστροφή των ρουκετών που παρουσιάζουν δυσλειτουργίες μετά την εκτόξευση. "

Το 1983 επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ολλανδία για να δουλέψει με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ πάνω στα ΑWACS. Ωστόσο το ταξίδι αυτό δεν έγινε ποτέ.
Δημοσίευμα των Times την περίοδο της εξαφάνισης του ανέφερε ότι είτε αιχμαλωτίστηκε από Σοβιετικούς πράκτορες είτε εθελοντικά βοήθησε την Σοβιετική Ένωση.
Ο Hughes βρίσκεται στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Travis και περιμένει τον προδικαστικό περιορισμό του. 

Πηγή: https://www.huffingtonpost.com
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ