Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

ΗΠΑ: Στέλνουν άλλους 3.5000 χιλιάδες στρατιωτικούς στο Αφγανιστάν

07.09.2017 | 08:56
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδιάζει να αναπτύξει άλλους περίπου 3.500 αμερικανούς στρατιωτικούς στο Αφγανιστάν, δήλωσαν χθες αξιωματούχοι, έναν αριθμό που γενικά συνάδει με τις προηγούμενες πληροφορίες και υποθέσεις.

Οι αξιωματούχοι, που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, αποκάλυψαν τον αριθμό καθώς ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, ο στρατηγός των Πεζοναυτών Τζόζεφ Ντάνφορντ, ενημέρωναν κεκλεισμένων των θυρών μέλη του Κογκρέσου για τη νέα πολιτική του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην περιοχή.
Το Πεντάγωνο έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να σχολιάσει τις πληροφορίες για τον αριθμό των αμερικανών στρατιωτικών που θα σταλούν στο Αφγανιστάν πριν ο Μάτις κάνει επίσημα ανακοινώσεις για αυτό.

Αν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, ο συνολικός αριθμός των μελών των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν θα φθάσει τα 14.500.

Εντείνεται η εκστρατεία των ΗΠΑ κατά των Ταλιμπάν

Έπειτα από μια αξιολόγηση της πολιτικής της Ουάσινγκτον στο Αφγανιστάν που διήρκεσε έναν μήνα, ο Τραμπ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν για απροσδιόριστο διάστημα να συμμετέχουν σε επιχειρήσεις στη χώρα αυτή και δεσμεύθηκε ότι η εκστρατεία εναντίον των Ταλιμπάν θα ενταθεί.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μάτις δήλωσε πως υπέγραψε διαταγές για την αποστολή ενισχύσεων στο Αφγανιστάν, αλλά δεν διευκρίνισε τον αριθμό των ανδρών που θα αναπτυχθούν, εξηγώντας ότι θα πρέπει πρώτα να ενημερώσει το Κογκρέσο.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν επί μήνες ότι ο Τραμπ έχει δώσει στον Μάτις εξουσιοδότηση να στείλει έως και 4.000 στρατιώτες ακόμη στο Αφγανιστάν.

Η στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν είχε ξεπεράσει τους 100.000 άνδρες το 2011, όταν η Ουάσινγκτον αντιμετώπιζε έντονη πίεση στο εσωτερικό να τερματίσει ή να μειώσει την εμπλοκή της στον δαπανηρό αυτό πόλεμο.

Υπάρχουν και οι αντιρρήσεις...σχετικά με την αποστολή στο Αφγανιστάν 

Ορισμένοι αξιωματούχοι πάντως αμφισβήτησαν μιλώντας ανώνυμα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς το κατά πόσον έχει νόημα αυτή η αποστολή ενισχύσεων στο Αφγανιστάν, υποστηρίζοντας πως οποιοσδήποτε πολιτικά εύπεπτος αριθμός δεν θα σηματοδοτήσει επ' ουδενί μια καμπή στον πόλεμο, πόσο μάλλον την αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ασιατική χώρα.

Από το 2001 μέχρι σήμερα τουλάχιστον 2.300 Αμερικανοί έχουν σκοτωθεί και πάνω από 17.000 έχουν τραυματιστεί στον πόλεμο στο Αφγανιστάν, κατά επίσημα στοιχεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ