Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

ΗΠΑ: Το νέο σχέδιο αντιμετώπισης της ρωσικής απειλής

09.06.2018 | 08:06
Δεν είναι απλά το εύρος αυτών των πυραύλων της Ρωσίας που θα μπορούσε δυνητικά να αποτελέσει απειλήσει τις ΗΠΑ αλλά και το ΝΑΤΟ αλλά η έλευση των νεοτέρων μεγάλου εύρους αισθητήρων, η τεχνολογία καθοδήγησης και στόχευσης η οποία δίνει τη δυνατότητα στο να υπάρχει ένα μεγαλύτερο επίπεδο ακριβείας και η δυνατότητα ελέγχου κινούμενων στόχων.

Η τεχνολογία GPS, τα αδρανειακά συστήματα πλοήγησης, οι μεγάλου εύρους, υψηλής ανάλυσης αισθητήρες και τα διαδικτυακά ψηφιακά συστήματα ραντάρ, έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν σε ένα μεγάλο εύρος συχνοτήτων ενώ ολοένα και βελτιώνεται η ικανότητα των δυνάμεων να κάνουν ελιγμούς, να επιχειρούν και να επιτίθενται.

Με το βλέμμα στραμμένο σε  έναν μελλοντικό πόλεμο που θα μπρορούσε να ξεσπάσει, οι ΗΠΑ φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι είναι απαραίτητοι οι πύραυλοι μεγάλου εύρους, τα hypersonic όπλα, η βελτίωση της εμβέλειας του πυροβολικού γεινικά ώστε να αντιμετωπίζονται οι ρωσικές απειλές στην Ευρώπη, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ειδικοί.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ανώτερος αξιωματούχος του στρατού οι πύραυλοι μεγάλης εμβέλειας είναι η πρώτη προτεραιότητα του Στρατού των ΗΠΑ. 
Γενικά ανώτεροι αξιωματούχοι σημειώνουν τις ανησυχίες τους σχετικά με τα ρωσικά όπλα και στρατεύματα, τα οποία θεωρούνται απειλή τόσο για τις ΗΠΑ όσο και το ΝΑΤΟ, δεδομένης της επιθετικής στάσης της Ρωσίας, δεδομένου του  οπλοστασίου που διαθέτει και των  βαλλιστικών βλημάτων βραχείας, μέσης και μεγάλης εμβέλειας.Για παράδειγμα το στρατιωτικό νοσοκομείο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Landstuhl της Γερμανίας είναι εντός της εμβέλειας των ρωσικών στόχων. Μέχρι εκεί μπορούν να φτάσουν.

Ανώτερο στέλεχος που έχει αναλάβει τη δημιουργία νέων όπλων δήλωσε ότι ο στρατός σκοπεύει να αναπτύξει ένα μεγάλης εμβέλειας και ακρίβειας πύραυλο, προγράμματα για hypersonic όπλα και ότι το πρόσφατο πυροβολικό μεγάλης εμβέλειας μπορεί να φτάσει τα 30 χιλιόμετρα.

Ειδικότερα, αυτή την περίοδο ο στρατός ετοιμάζει ένα μεγάλης εμβέλειας όπλο πυροβολικού το οποίο λέγεται “Extended Range Cannon”, χρησιμοποιώντας μια μεγαλύτερη τεχνολογία πρόωσης πυροβόλων όπλων, πρόσκρουσης και νεότερων μετάλλων για να εντοπίσουν στόχους πολύ πιο μακριά.

Σε κάθε περίπτωση οι ρωσικές απειλές ελέγχονται από τους στρατιωτικούς ηγέτες των ΗΠΑ εδώ και καιρό. Η χρήση συνδυαστικών όπλων, βολές ακριβείας και τα Μέσα ηλεκρονικού Πολέμου στην Ουκρανία έχουν τραβήξει την προσοχή του Πενταγώνου.

Επίσης, οι ρωσικές παραβιάσεις της Συνθήκης INF, με τη χρησιμοποίηση των βαλλιστικών βλημάτων μεσαίου βεληνεκούς, συνεχίζουν να ενημερώνουν την Αμερική και την Ευρώπη σχετικά με την στάση της Ρωσίας, αναφέρει το the national interest.

Tο σύστημα εκτόξευσης πυραύλων OTR-21 το οποίο σχεδιάστηκε από το ΝΑΤΟ όπως και το SS-21 Scarab C μπορεί να φτάσει ακόμα τα τα 185 χιλιόμετρα σύμφωνα.

Οι ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς, όπως το RS-26 Rubezh, έχουν επιδείξει ότι έχουν τη δυνατότητα να χτυπήσουν στόχους σε εύρος έως και 5.800km.Σε κάθε περίπτωση δεν είναι μόνο το εύρος που τα καθιστά απειλή για το ΝΑΤΟ αλλά γενικότερα η υπερσύγχρονη τεχνολογία που χρησιμοποιούν.

Με πληροφορίες από το http://nationalinterest.org/
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ