Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Υπόθεση Ελλήνων στρατιωτικών: Προσφυγή των δικηγόρων σε άλλο δικαστήριο

28.03.2018 | 14:47
Πρώτη δημοσίευση: 2018-03-28 14:47:40
Τελευταία ενημέρωση: 2018-03-28 16:07:40

Όλα τα μέσα που έχουν στα χέρια τους φαίνεται ότι χρησιμοποιούν οι δικηγόροι προκειμένου οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί να βγουν από τη φυλακή της Αδριανούπολης. Μετά το χθεσινό “γιοκ” στην αποφυλάκιση από το δικαστήριο της Αδριανούπολης οι δικηγόροι, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων προσέφυγαν σε άλλο δικαστήριο, όπου υπέβαλαν ένσταση με στόχο να αποφυλακιστούν οι Έλληνες στρατιωτικοί.
 
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ οι δικηγόροι, χρησιμοποιώντας όλα τα περιθώρια του νόμου, έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν σε άλλο δικαστήριο, υποβάλλοντας ένσταση για την απόφαση για συνέχιση της κράτησης. Αν η απόφαση του δεύτερου αυτού δικαστηρίου είναι πως είναι άδικη η κράτησή τους, τότε αυτή η απόφαση θα έχει βάρος στην υπόθεση τους ενώπιον του πρώτου δικαστηρίου. 

Eρντογάν: Δεν είμαι μεγαλύτερος από τη δικαιοσύνη.

Δια της... πλαγίας βάζει ο Ερντογάν το θέμα της ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη Χουριέτ δήλωσε από τη Βάρνα ότι : " Δεν είμαι πιο μεγάλος από τη Δικαιοσύνη". 

Συγκεκριμένα είπε:

"Υπήρξε μια συζήτηση σχετικά με τις σχέσεις μας με Κύπρο και Ελλάδα. Συζητήθηκε η κατάσταση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι φυλακίστηκαν επειδή πέρασαν τα σύνορα και εισήλθαν σε στρατιωτική περιοχή. Μου είπαν ¨Εσείς είστε μια πολύ ισχυρή χώρα, εσείς είστε ένας ισχυρός πρόεδρος της Δημοκρατίας, διασφαλίστε την απελευθέρωση εκείνων των 2 στρατιωτικών¨. Εγώ ως απάντηση τους είπα πως ¨Δεν είμαι μεγαλύτερος από την δικαιοσύνη. Το θέμα βρίσκεται στο στάδιο της εκδίκασης. Πρέπει να περιμένουμε την απόφαση που θα πάρουν οι δικαστικές αρχές¨

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης, ότι όπως δήλωσε στο ΟnAlert υψηλόβαθμη πηγή του Πενταγώνου, εκείνο που καίει την ελληνική πλευρά, δεν είναι τόσο τα τουρκικά τερτίπια με την πρόωρη κλήση στο δικαστήριο και την ταχεία απόρριψη του αιτήματος, όσο το θέμα του κατηγορητηρίου. Η σύνταξή του είναι καθοριστική για την έκβαση της υπόθεσης των δυο στελεχών του Στρατού Ξηράς. Είναι στην αιχμή των προτεραιοτήτων και θεωρείται εξίσου υψηλής σημασίας η διάψευση το συντομότερο δυνατόν των πληροφοριών, που συντηρούνται από το κρατικό πρακτορείο, για την κατηγορία της απόπειρας στρατιωτικής κατασκοπείας. Περισσότερα ΕΔΩ. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ